Gå til sidens hovedinnhold

Musikk og italiensk moro

Musikantene i Karlsrud skoles musikk-korps har feiret ti-årsjubileum med tur til Nord-Italia.

Karlsrud/Italia: Sørspissen av Gardasjøen var målet, men også besøk til historiske Verona og fornøyelsesparken Gardaland sto på programmet.

Stort følge

Hele 42 av korpsets 55 medlemmer dro på tur. Inkludert foreldre og søsken fylte følget på 78 hoder mange flyseter på vei til Bergamo.

Korpsleder Anne Sidsel Andresen forteller at de unge korpsmusikantene var raske med å teste badetemperaturen i vakre Gardasjøen. Korpset nøt akkurat passe temperaturer og pent vær. Perfekt for å holde flere konserter som naturligvis må til på en korpstur.

Allerede dagen etter ankomst holdt korpset sin første konsert i det store utland. I den lille byen Sirmione holdt Karlsrud skoles musikkorps sin eneste solokonsert under oppholdet.

Under Italia-oppholdet holdt korpset også flere andre konserter sammen med andre norske korps på tur i området. Det unge korpset fra Karlsrud opptrådte i tre deler under oppholdet i Italia. De aller yngste i juniorkorpset framførte sin egen avdeling og hovedkorpset sin. Men de spile også sammen.

Blant de lokale innbyggerne var det liten tvil om at det italienske stykket "Funiculi Funicula" av Luigi Denza var favoritten, akkurat slik korpsets dirigent, Anita Fogge, hadde forutsett, sier Andresen.

Mer enn musikk

Men korpstur er mer enn bare konserter. De unge musikantene sørget for å dra på både sightseeing, shopping og annen moro. I Verona fikk musikantene se den velkjente balkongen fra Romeo og Julie. I tillegg tilbrakte små og store en hel dag i en av Europas største fornøyelsesparker, Gardaland.

Korsleder Andresen kan fortelle at det var en fornøyd gjeng som etter en uke med intens bading og isspising, vendte snuten nordover til Karlsrud igjen.

Reklame

NÅ: Eksklusiv motebutikk er i gang med sitt årlige salg