*Nettavisen* Nyheter.

Musikk og moro

På Ammerud stod musikk og moro i fokus da Ammerud skoles musikkorps feiret sitt 10-års-jubileum.

Ammerud: Drillpiker, korpsmusikanter og dirigenter var søndag samlet for å delta på kretsstevne og jubileum i regi av Ammerud skoles musikkorps. Totalt var ni korps samlet i skolegården, og toner fra Grease, Abba og Pirates of the Caribbean var noe av det publikum fikk høre.
Finn Dyrkorn, styreleder i Ammerud skoles musikkorps, kan fortelle at det gode været allerede var bestilt ved nyttårstider.
- Dagen i dag har vært helt fantastisk. Korps handler om å ha det moro sammen når man spiller, og det ser vi tydelig her i dag, sier han fornøyd.
Sist høst tok Ammerud skoles musikkorps opp hele 20 nye aspiranter og teller nå 71 medlemmer. Dyrkorn tror at det å føle at man behersker og lykkes med noe, er grunnen til at korps fortsatt er populært.
- Her er det ingen reservebenk. Det er plass til alle. Dessuten er det ikke mange andre aktiviteter det er vanlig å favne en aldersgruppe helt fra 10 til 19 år, fortsetter han.

Fra piano til fløyte

18 år gamle Vivian Amundsen er blant veteranene i det ti år gamle korpset. Hun har vært med helt fra begynnelsen, og har ingen planer om å legge fløyta på hylla ennå.
- Jeg hadde egentlig tenkt til å begynne å spille piano, men det var så lang venteliste. Mamma foreslo at jeg burde møte opp da Ammerud skulle starte et skolekorps igjen, og det er jeg veldig glad for at jeg gjorde, sier hun.
Vivian blir lattermild når hun tenker tilbake på oppstarten for ti år siden.

Kjempegøy

- Vi var bare 17 medlemmer til å begynne med. Det første halvåret måtte vi lære oss noter, og på 17. mai var det eneste vi kunnespille var "Alle fugler" og "Norge i rødt, hvitt og blått". Det er kjempegøy at vi nå er blitt så mange, fortsetter hun fornøyd.
Planen er å søke seg til musikkorpset i Garden når hun om ett år er for gammel til å fortsette i Ammerud. For som hun sier:
- Jeg kan jo ikke slutte å spille nå som jeg har brukt så mange år på å bli god!


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.