RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

APB: All Points Bulletin hevder seg på musikk og personliggjøring, men svikter i de bærende elementene, skyting og bilkjøring.
APB: All Points Bulletin hevder seg på musikk og personliggjøring, men svikter i de bærende elementene, skyting og bilkjøring.

Musikken imponerer mest

Når fundamentet er skyting og kjøring, så burde begge deler være godt over gjennomsnittlig bra. Men slik er det ikke i All Points Bulletin.

SPILLVERKET.NO: Ferskt ute på markedet er APB: All Points Bulletin, et flerspiller skytespill fra Realtime Worlds, skaperene av det første Crackdown-spillet.

Med på laget har de hatt spilldesigner David Jones, som stod bak det aller første Grand Theft Auto-spillet. Påbegynt i 2005 og med første "slippdato" i 2008 har ivrige tilhengere måttet smøre seg med tålmodighet i et halvt tiår.

Hvis du har spilt GTA:IV sin flerspiller over nett, har du antageligvis opplevd mye av det som foregår i All Points Bulletin. APB har en mye bedre konstruert flerspillerdel, men grunnelementene er de samme; kjøring og skyting.

Houston, we've had a problem

Problemet med APB blir fort at verken kjøringen eller skytingen er underholdende nok til å holde på interessen over tid. Bilene håndterer ikke kjøring særlig godt, og skytingen blir aldri noe mer enn helt grei.

Når fundamentet i spillet er skyting og kjøring, så burde begge deler være godt over gjennomsnittlig bra.

Under hvert oppdrag blir verdenen delt opp i spillere du kan skyte og spillere du ikke kan skyte, alt etter hvem som har blitt satt på samme oppdrag. Dette begrenser friheten, og uansett hvor man går herjer kaoset.

Grundig på personskaper

En av APBs beste komponenter er personliggjøringen av innholdet du får oppleve.

Du kan når som helst gå inn i den grundige karakterskaperen og endre kinnene dine fra typen utsultet til typen ballong, eller stramme og løsne opp på områder du ikke var helt fornøyd med da du først gikk gjennom prosessen.

Du kan sette sammen ditt eget antrekk, designe din egen bil, egne tatoveringer og logoer, og lage din egen lille trudelutt som kan spilles av når du fullfører forskjellige mål.

Musikkspilleren imponerer

Som om ikke dette var nok, så har APB ett av de beste musikksystemene jeg noensinne har sett i et spill. Her får du først og fremst servert en rekke låter egnet til en god biljakt, men også muligheten til å importere dine egne sanger - og la andre høre på dem, synkronisert med deg.

APBs musikkspiller er nemlig koblet rett opp mot Last.fm, en musikktjeneste som identifiserer sangene du har importert fra ditt musikkbibliotek, og streamer det til andre spillere.

Best sammen med venner

Dessverre holder ikke APB hva det lover, nemlig å være et spill som fokuserer på ferdigheter fremfor tidsbruk, og som ikke lener seg på utstyr som den største faktoren i en skuddveksling.

Verken skyting, kjøring eller oppdrag er spesielt godt gjort i spillet, og dette er virkelig synd. Hvis dette hadde vært forbedret, tror jeg verdenen Realtime Worlds har skapt kunne vært utrolig morsom.

Allikevel er dette et morsomt spill som du trygt kan bruke pengene dine på, så lenge du har venner å spille med. Da jeg spilte var jeg så heldig å få spille med to gode venner av meg, og da føltes ikke spillet like tomt som det i bunn og grunn er hvis man spiller alene.

Uten bekjente hadde nok ikke ABP vært i nærheten så morsomt og hektisk, men istedet en konstant irritasjonsfest over plagsomme spillere som har låst opp sniperrifler.

Les hele anmeldelsen av APB: All Points Bulletin på Spillverket.no

Les også disse sakene på Spillverket.no

Sniktitt: The Witcher 2: Assassins of Kings (PC) - Rollespill slik de skal være

Mer undervannsmoro i Bioshock 2

Fable 3 blir episodebasert

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere