RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Musikkfeber på Kjelsås


Lars Lillo-Stenberg tok publikum med storm. foto: ELISABETH C. WANG
Lars Lillo-Stenberg tok publikum med storm. foto: ELISABETH C. WANG
Det var trangt om plassen da Lars Lillo-Stenberg og Captain Credible sørget for en stemningsfull åpning av utstillingen «Musikkmaskiner» på Teknisk Museum.

KJELSÅS: Utstillingen Musikkmaskiner omhandler musikk og teknologi fra 1800-tallet og frem til i dag. Og nå er det til og med mulig for besøkende å lage sin egen musikk på museet. Man vil bli kjent med den gåtefulle thereminen, i tillegg til en rekke andre instrumenter og maskiner, for nettopp lyd i står i fokus i museets største utstillingssatsing i 2009.

– Vekt på interaktivitet

I første etasje befinner det seg for øyeblikket en stor og unik samling musikkmaskiner som igjen ser dagens lys. Blant dem mekaniske musikkautomater og jukebokser, gamle fonografer, nye mp3-spiller, selvspillende pianoer, merkverdige elektroniske instrumenter og digitale lydmaskiner.

– Vi som har laget utstillingen har lagt vekt på interaktivitet, sier Frode Weium, utstillingens prosjektleder.

Det betyr at man skal få møte og oppleve dagens musikkmaskiner gjennom ulike aktiviteter hvor man blant annet kan skape egen musikk.

– Det er en utstilling som appellerer til flere sanser, garanterer Weium.

Jukeboksen

Onsdag ettermiddag er det trangt om plassen ved den nye utstillingen på Teknisk Museum. Store og små går rundt å titter på de ulike instrumentene og maskinene mens det ventes på ettermiddagens største trekkplaster, Lars Lillo-Stenberg og Captain Credible.

– Mamma, kan den spille musikk? undrer Ferdinand (5) mens han studerer den store jukeboksen.

– Ja, den kan man legge penger på og så kan man velge den låten man har lyst til å høre på, forklarer mor.

Etter en kort forsinkelse inntok Lars Lillo-Stenberg scenen og gav de fremmøtte real sommerstemning selv innendørs.Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere