RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Musikkfest på fransk vis

Det var god stemning på Det franske kultursenteret forrige onsdag, da Fête de la musique ble feiret med Mozart, jazz, chanson francaise og vannmelon.

Majorstuen: Det er andre gang vi arrangerer fte de la musique på det franske kultursenteret, sier kulturansvarlig Marie Duros. Ikke lenge etter at Oslo hadde sin store musikkfest, holdt Det franske kultursenteret i Holtegata en to timers gratis konsert med et titalls musikere. Amatører og profesjonelle spilte alt fra jazz, klassisk musikk til franske visesanger.

Det var i 1982 at Frankrikes daværende kulturminister Jack Lang tok initiativet til at amatører og musikkelskere skulle få lov til å vise seg frem en dag i året. Fte de la musique, National music day eller Musikkfest finnes nå i mer enn 100 land, og arrangeres hvert år 21. juni.

Engelsk og Mozart

Vi har fått med oss en god del folk denne gangen, med både amatører og profesjonelle musikere, sier Duros. Et femtitalls mennesker hadde møtt frem til musikkfesten i kultursenterets lokaler.

Det er andre gang vi spiller sammen, sa Endre Engebretsen som spilte gitar mens Siv Misund sang tre fantastiske låter på engelsk. Med en imponerende stemme sang hun om livets blå side, med sanger av Joni Mitchell og Neil Young.

Jeg skal ikke prøve meg på å snakke fransk, sa hun til kveldens fremmøtte norsk-franske publikum.

Mozart ble sterkt representert av en profesjonell basett klarinett trio, som spillte stykket Divertimento.
Det er veldig sjelden at dette spesialkomponerte stykket for basettklarinetter, bare spilles av disse instrumentene, forklarte Catherine Leclerc.

Debutant

Det ble flere engelske bidrag, av den lettere nervøse debutanten Xavier Morise. Han kom seg til slutt helskinnet gjennom Elton Johns Your song og gikk over til selvkomponerte sanger på fransk.

Brassens på gitar, og mer klassisk musikk sto også på programmet.
Er det noen par i salen, spurte Quentin Morise.
Sammen med kameraten Jean Baptiste Gauvin fikk gutta, som sang kjente franske sanger opp stemningen i salen. En morsom fremføring av artisten Anais`s sang om irriterende par, ble godt mottatt av publikum.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere