RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Musikklinja på Manglerud flyttes til sentrum


BLIR GRUNNSKOLE: Utdanningsetaten foreslår å gjøre Manglerud om til en barne- og ungdomsskole. Musikklinja planlegges flyttet til en felles kunst- og håndverksskole i Ullevålsveien.
BLIR GRUNNSKOLE: Utdanningsetaten foreslår å gjøre Manglerud om til en barne- og ungdomsskole. Musikklinja planlegges flyttet til en felles kunst- og håndverksskole i Ullevålsveien. Foto: ARKIVFOTO
Utdanningsetaten foreslår å flytte musikklinja på Manglerud til sentrum. I steden vil de bruke den videregående skolen til ungdomsskole.

MANGLERUD: Manglerud videregående skole foreslås omgjort til ungdomsskole når skolebehovsplanen for de neste ti årene legges fram fredag førstkommende.

LES OGSÅ: Slik blir Oslo-skolen de neste ti årene

Del på Facebook

Vil ha et kreativt miljø

Det er ikke første gang skolen foreslås nedlagt, og flere har pekt på musikklinja, med sitt unike miljø, som en avgjørende faktor for å bevare skolen som videregående skole.

Men i Utdanningsetatens forslag til skolebehovsplan foreslås det å flytte musikklinja til en helt ny videregående skole i Ullevålsveien. Forslaget går ut på å samle en rekke kunst- og håndverksfag til én skole, lokalisert i den gamle kunst- og håndverksskolen i Ullevålsveien.

(Artikkelen fortstter under bildet)

Torger Øddegaard

NY VIDEREGÅENDE: Hit vil UDE flytte musikklinja på Manglerud, til den planlagte nye kunst- og håndverksskolen i Ullevålsalleen, der Kunsthøyskolen tidligere har holdt til. Skolebyråden synes det er fornuftig. (FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP)


– Det er et ønske om å samle dans, musikk og flere små utsatte fag innen kunst og håndverk. Det er veldig viktig for oss å opprettholde dette kreative miljøet. Tanken er blant annet å flytte danselinja fra Fagerborg og musikklinja fra Manglerud, sier utdanningsbyråd Torger Ødegaard til Nordstrands Blad.

I kjølvannet av dette planlegges det å gjøre skolebygget på Manglerud videregående skole om til ungdomsskole, mens den eksisterende grunnskolen blir barneskole.

Abildsø skole skal fortsette som barne- og ungdomsskole, mens Høyenhall skole foreslås å bli en ren barneskole.

Utvider Nordseter

Torger Ødegaard

– HER SKAL DET BYGGES: Nordseter skole skal vokse og bli kombinert barne- og ungdomsskole. (FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP)
 

Skolebehovsplanen foreslår også å utvide Nordseter skole til å bli en kombinert barne- og ungdomsskole, slik Kastellet har blitt.

Denne planlegges utvidet med to klasser per trinn i barneskolen, til sammen 420 elever. Denne skal i følge planen ferdigstilles i 2016.

I forbindelse med utvidelsen av Nordseter har Nordstrand tennisklubb tidligere vært i samtaler med kommunen om å utvide skoletomten i det lille skogområdet på baksiden av skolen.

Byrådet legger vekt på at de er innstilt på å legge til rette for å inkludere NTK i den videre utbyggingen av Nordseter-tomten og sier de gjerne vil legge til rette for et konstruktivt samarbeid i denne saken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere