RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Musikkmobil med ulyder

Nokia 5530 Xpressmusic skal være musikktelefon med trykkskjerm, men holder ikke mål på noen av disse feltene.

AMOBIL.NO: Nokia 5530 Xpressmusic er en musikktelefon og en trykkskjermtelefon, men her er det viktig å ikke la seg lure av salgsargumenter og markedsføring. 5530 Xpressmusic er ikke en god musikktelefon og imponerer heller ikke som trykkskjermtelefon.

Finn prisen Nokia 5530 Xpressmusic i Prisguide.no

Plastfølelse

Byggekvaliteten er ganske laber. Låsetasten lager lyd, bakdekselet lager lyd og hele telefonen kjennes veldig billig ut.

Vi lagde enkelt en saftig ripe i skjermen med en binders, noe som tyder på at skjermen ser mindre pen ut etter et års bruk med mindre du behandler telefonen veldig pent.

GUIDE: Hvor mye tåler en mobiltelefon?

Uten super-3G og 3G

Når det kommer til teknologi mangler 5530 Xpressmusic både super-3G, 3G og GPS, noe som betyr at du får lav hastighet når du surfer på internett i mobilnettet og du kan ikke bruke mobilen som navigator med mindre du kjøper en ekstern GPS-mottaker. En rekke andre telefoner i samme prisklasse har disse teknologiene.

Heldigvis har telefonen Wi-Fi som et plaster på såret, slik at du kan surfe gjennom trådløse nettverk med god hastiget der det er tilgjengelig.

Ikke som andre trykkskjermmobiler

Menysystemet i 5530 Xpressmusic er S60 5th Edition, som rett og slett er en trykkskjermtilpasset versjon av de menyene vi kjenner fra eldre smarttelefoner fra Nokia.

Når det gjelder brukeropplevelse på trykkskjermmobiler må disse menyene sies å ligge bak konkurrentene.

Det har kommet en rekke menysystemer for trykkskjermmobiler som gir bedre brukeropplevelse. Det er ikke problematisk å finne frem i menyen til 5530 Xpressmusic, men navigasjonsløsningene trenger tilvenning.

Grensesnittet oppleves også langt mindre innbydende enn i de fleste andre trykkskjermmenyer.

... men dette er en bra trykkskjermmobil

Dårlig musikkspiller

Xpressmusic-logoen tilsier at telefonen markedsføres spesielt som musikktelefon. Men lydkvaliteten er dårlig på alle hodesett vi testet telefonen med, og spesielt skurrete og lite naturtro lyd i diskantområdet er plagsomt i de fleste musikksjangre.

5530 Xpressmusic har heller ikke spesielt godt kamera. Liten bildebrikke og optikk gir lite lys, noe som fører til bildestøy. Programvarefjerning av mye bildestøy gjør at du mister detaljer.

Utendørs i sollys klarte vi å knipse noen gode mobilbilder, mens kameraet er nærmest ubrukelig innendørs.

GUIDE: Slik bruker du mobilen som mp3-spiller

Grei lyd og levetid

På den positive siden er lydkvaliteten i samtaler god, selv om vi synes lydvolumet er litt svakt. Tekstmeldinger går også unna i en fei takket være gode tastaturløsninger, men vi savner autofullføring av ord når vi bruker fulltastaturet.

Batterilevetiden er helt grei, men når telefonen mangler 3G hadde vi likevel forventet at vi trengte å ta frem laderen enda litt sjeldnere. Med relativt mye bruk og e-postsynkronisering holdt 5530 Xpressmusic ut i rundt to dager før laderen måtte til pers.

Her finner du alle våre mobiltester

Bedre alternativer

Alt i alt er ikke 5530 Xpressmusic noe vi vil kalle en musikktelefon, og den når heller ikke helt opp som trykkskjermtelefon.

Du får mange bedre telefoner til samme prisen, og vi kan for eksempel anbefale å ta en titt på den langt bedre originalen Nokia 5800 Xpressmusic til bare noen få hundrelapper ekstra. Denne har trykkskjerm og mer teknologi enn 5530 Xpressmusic.

Går du en ekstra tusenlapp opp i pris og ofrer trykkskjermen får du en solid metallmobil av typen Sony Ericsson W995, som er svært god på musikk og multimedia samtidig som har all teknologi du trenger.

Les hele testen av Nokia 5530 Xpressmusic på Amobil.no

Les også disse sakene:

Nexus One selger dårlig - HTC sitter igjen med svarteper

Gjett hvor Iphone er ekstremt populær

Se de nye Windows-mobilene

 

 

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere