«Musikkollektivet» på Lilleaker

Ruster opp: Harald Nesset mener oppussingen av underetasjen i Folkets Hus vil bære frukter.

Ruster opp: Harald Nesset mener oppussingen av underetasjen i Folkets Hus vil bære frukter. Foto: FOTO: ELISABETH C. WANG

– Det er mye jobb og det koster penger, men bare tenk hva dette har å si for kultur og musikkmiljøet her på Lilleaker, sier Harald Nesset.

LILLEAKER: Det er en stund siden Harald Nesset la sin elsk på Folkets Hus. Han så mulighetene og verdien av å ruste lokalet opp slik at det kunne brukes og således igjen ha en funksjon for lokalsamfunnet.

Del på Facebook

– Lokalene oppe brukes blant annet av Lilleaker Lions, hvor jeg selv er medlem og av Bjørg Gretes Danseskole. Her nede, i kjelleren eller underetasjen om du vil, vil musikkollektivet Lilleaker tre frem, smiler Nesset og legger til:

– For øyeblikket ser det litt kaotisk ut her nede, men det er på grunn av oppussingen. Det som står på planen nå er å legge membran over gulv, tak og vegger slik at lokalet blir tilnærmet lydtett. Jeg trodde faktisk den nye døren skulle komme i dag, men det er fortsatt tidlig, sier han håpefullt.

«Slagverkstedet»

Bandutstyr står på rad og rekke i underetasjen. Rundt ni band deler for øyeblikket området og tanken er at lokalet skal gi rom for både musikkundervisning, sang, piano og trommer.

– Datteren min, Elisabeth Nesset, skal starte trommeskole under navnet «Slagverkstedet» her nede. Der tilbys det høyt kvalifisert undervisning på trommesett, congas, djembe, tablas og perkusjon både som enkeltundervisning og gruppeundervisning. Allerede har flere meldt sin interesse, men det er fortsatt bare å melde seg på, sier Nesset.

– Ta vare på ressursene

Han anslår at oppussingsarbeidet vil koste mellom 70.000 til 100.000 kroner. Det mener han er velanvendte penger.

– Vi putter igjen kulturen inn i dette bygget og bruker det til det det var ment for. Alternativet er at vi mister verdifull musikkunnskap på Lilleaker i form at bandene som vil øve her, må se seg om etter mer profesjonelle øvingslokaler andre steder. Det ville vært fryktelig trist, understreker Nesset.

Lilleaker Lions har allerede ytret ønske om å få være med å bidra og Harald håper nå at flere vil støtte prosjektet.

– Jeg har stor tro på at dette huset og dette øvingslokalet vil styrke og drive musikkmiljøet på Lilleaker videre. Det er målet, avslutter han.

For påmelding til Slagverkstedet: elisabeth@slagverkstedet.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag