Musikkteater på høstens kursplan

Ragnhild Myntevik, teater og danselærer og Torunn Buarøy, sanglærer.

Ragnhild Myntevik, teater og danselærer og Torunn Buarøy, sanglærer.

I uke 34 starter Nordstrand kulturskole opp igjen. Nytt i år er kurs i musikkteater. Ivar Brynildsen

Klikk på bildet for å forstørre.

Anette Homlund er lærer i tegning og design.

Nordstrand: Leder Laila Angell Myrseth forteller gjerne om høstens meny. Det blir blant annet

tegning og design, der elevene vil jobbe med grunnleggende ferdigheter innen tegning. Elevene vil bli kjent med ulike kunstnere og designere, deres ulike tegninger og teknikker. Kurset avsluttes med en innføring i hva design er og en oppgave der de skal visualisere en egen idè, og gjennom dette bruke det de har lært om tegning.

Redesign av tekstiler

Dette er et kur som passer for de elevene som liker å utforske materialer vi har rundt oss og omforme disse til gjenbruk. Elevene vil kunne ta i bruk gamle herreskjorter som kan sys om til vesker, skjørt, etui til i-phone, eller ta med seg en veske hjemmefra som de ønsker dekorere. Dette er et kurs som virkelig får frem skapergleden hos barn og unge, lover Laila Angell Myrset. Dette kurset fortsetter våren 2011 med innføring i lyskilder, vinkler og fargekombinasjoner i bakgrunn og på klær. Fargeteori og komposisjonsteori vil da flettes inn, og bilder kan skannes inn og overføres på klær.

Flotte lærere

Lederen er stolt av lærerkreftene til kulturskolen. Lærer i visuelle fag er Anette Homlund. Hun er faglærer i kunst og håndverk fra høgskolen i Oslo. Det siste året av bachelor-graden studerte hun skulptur ved universitetet i Torun, Polen, hvor hun underviste i tegning og foto. Hun har skrevet master i kunst og håndverk som handlet om hvordan formgivning og kunst kan ha en positiv effekt på barn og unges selvfølelse.

Musikkteater / Musikal

– I tillegg til Kulturskolens godt etablerte teaterkurs i bydelen for barn og unge starter vi nå opp med et nytt teatertilbud, Musikkteater. Her vil elevene jobbe frem mot en musikaloppsetting våren 2011. Elevene vil bli instruert av sangpedagog Torunn Buarøy, hun har seks års sang- og pedagogutdannelse fra Norge og London, ved henholdsvis Musikkonservatoriet i Stavanger, Royal College of Music og Royal Academy of Music. Kurset har også på plass en danse og teaterpedagog, som tidligere har satt opp bla. Jungelboken på den Norske skolen i London Hun heter Ragna Myntevik og er utdannet skuespiller fra East 15 Acting School.

. Elevene vil trenes i teaterteknikker, stemmebruk, sang og dans, og de vil gjennom kurset få en gylden mulighet til å lære og bli kjent med ulike kunstuttrykk, og etter hvert kanskje velge en fordypning i enten sang, dans eler teater, forteller laila Angell Myrseth.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.