*Nettavisen* Nyheter.

Muslimsk senter til Mortensrud

Tahir M. Salam og Søndre Nordstrand Muslimske Senter er nå de stolte eierne av skogholtet til venstre i bildet. Foto: Foto: Simen Sundsbø

Etter en hard budrunde kjøpte Søndre Nordstrand Muslimske Senter den attraktive tomten ved Senter Syd.

Klikk på bildet for å forstørre.

Dette er tomten der det om noen år vil stå et muslimsk senter.

MORTENSRUD: I det lille skogholtet ved rundkjøringen ved Senter Syd skal det om få år stå et nytt religiøst senter for muslimer på Søndre Nordstrand.

Etter at det ble klart at de ikke kunne fortsette å leie tomt på Lofsrud begynte Søndre Nordstrand Muslimske Senter «SNMS» arbeidet med skaffe et nytt tilholdsted.

Fikk ikke leie

De lette først etter et sted å leie, men da ingen kunne eller ville leie ut lokaler til religiøse formål bestemte de seg for å ta steget videre og kjøpe noe eget.

Prosjektleder for eiendomskjøpet Tahir M. Salam er veldig fornøyd med endelig å ha egen tomt. Han forteller om en lang krevende prossess, han vil takke alle som har bidratt med å få prosjektet i land.

– Vi er politisk nøytrale og har fått hjelp fra både fra politikere med makt og politikere i opposisjon, jeg vil takke dem.

Flytter brakkene

I første omgang håper de å kunne flytte de gamle brakkene sine fra Lofsrud skole til den nye tomten, men allerde neste sommer skal de ha arkitekttegninger klare for et permanent bygg.

Etter at det ble kjent at SNMS skulle kjøpe tomt har det strømmet inn med nye medlemmer.

I følge Salam er dette fordi folk nå skjønner at de er kommet for å bli. På SNMS sin eid-fering var det rekordoppmøte, og de fylte plasthallen på Mortensrud til randen.

SNMS kommer til å ha tett dialog med naboer når de legger planene for det permante bygget. Salam sier at de skal forholde seg til byggelover og at de vil hugge så lite som mulig i skogholtet.

De ønsker også kontakt med lokale ildsjeler, som kan ha nytte av senterets fasiliteter.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.