*Nettavisen* Nyheter.

Muslimsk skole i Oslo?

Torger Ødegaard ønsker muslimsk skole velkommen om de innfrir kravene.

Norges eneste muslimske grunnskole kan bli etablert i Oslo.

Fredsskolen vil starte en egen religiøs skole i Oslo for å hindre at muslimske barn blir utdannet til ekstremister i utlandet.

I 2004 ble Urtehagen lagt ned etter interne konflikter, og siden har det ikke vært drevet muslimsk skole i Norge. Men nå har Fredskolen søkt om å få drive privatskole i Oslo på muslimsk religiøst grunnlag.

Khalid Mahmood: Mot egne skoler for muslimer

Sendes utenlands

Fredskolen ønsker med dette å være et alternativ til foreldre som ut fra pliktfølelse overfor islamsk oppdragelse i dag sender barna sine til Koran-skoler i utlandet.

NRK skriver at barna risikerer å få en opplæring i radikal eller ekstrem tolkning av Koranen og miste tilhørighetsfølelse til det norske samfunnet.

Skolebyråd Torger Ødegaard anbefaler søknaden dersom skolen innfrir visse formelle krav.

- Det er fordi vi mener at friskoler er et positivt supplement til den offentlige skolen, sier Ødegaard til NRK.

Økt konkurranse

Ødegaard mener det er opp til foreldrene å avgjøre om barna bør gå på muslimske skoler.

- Foreldrene må vurdere hva som er best for sine barn. Vi jobber knallhardt for at den offentlige skolen i Oslo skal være best mulig. Jeg mener at den offentlige skolen er så god at den kan konkurrere med en hvilken som helst annen skole. Men friskoler som forholder seg til kunnskapsløftet og norsk lov og som har en undervisning som gjør at elevene når målene i læreplanen er jeg positiv til, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.