RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Musserende vin, laks og Stang


Fikk komme frem: Besøksvenn Ella Andresen fikk ros og en langstilket rose for sin innsats. 
FOTO: ELISABETH C. WANG
Fikk komme frem: Besøksvenn Ella Andresen fikk ros og en langstilket rose for sin innsats. FOTO: ELISABETH C. WANG
Festpyntede beboere, brukere, ansatte og besøkende var strålende opplagte fredag formiddag. Og toppen på kransekaken ble besøk av Oslos ordfører Fabian Stang.

FORSKNINGSPARKEN: Institusjonssjef Helene Hortman var den første som grep mikrofonen fredag. Hun ønsket samtlige av de fremmøtte velkommen og benyttet samtidig anledningen til å fortelle litt om senterets historie.

Frosk i bekken

– De siste ni årene har Vinderen bo- og servicesenter blitt drevet av Oslo kommune.

Litt av grunnen til at senteret ble lagt nettopp her i gata er at det var frosk i bekken og frosken måtte ivaretas, smilte Hortman og la til:

– Jeg vet at veldig mange her setter stor pris på at drømmen om å få ordfører Fabian Stang på besøk, ble oppfylt i dag. Vi har også fulgt opp med Toralv Maurstad, så vi får se om han kanskje tar en tur hit litt senere.

Trivsel og omsorg

Videre satt Hortman fokus på at de færreste drømmer om å bo på et sykehjem, men at god omsorg, trygghet og trivsel er den beste medisin.

– Oslo kommune har mange spennende kulturtilbud og trivselsmidler har vi fått. Turene som arrangeres er etterspurte, og vi er tillegg så heldige å ha Oslos eneste selvgående venneforening, sa Hortman.

Blomster ble delt ut på rad og rekke til beboere gjennom 10 år, ansatte for deres innsats gjennom 10 år, engasjerte og ivrige frivillige og til Venneforeningens tidligere og nåværende leder.

– Terje Vigen

Ordfører Fabian Stang benyttet på sin side anledningen til å oppfordre de fremmøtte, i tilfelle Toralv Maurstad skulle dukke opp, til å be han fremføre Terje Vigen av Henrik Ibsen. Det hadde Stang selv hatt gleden av å oppleve i et 40-årslag. Ordføreren fortsatte med å sette fokus på hovedstadens utfordringer rundt utbygging og fortetning, samtidig som han takket seniorene.

– Dere har sørget for at dette er et sted alle ønsker å bo. Takk for jobben! sa Stang før han fortsatte:

– Jeg mener det er viktig å være ærlig om at det er en utfordring å få plass til alle som ønsker å bo her. Det skal ikke kun være mulig for de aller mest vellykkede. Å bygge et nytt klasserom hver uke de neste ti årene er det som må til for ta unna veksten. Selv kan jeg snart ikke gå forbi barselavdelingen på Ullevål sykehus. Barna kommer jo på rad og rekke, humret Stang.

– Det er utrolig viktig å få frem all den fantastisk gode omsorgen som finnes, og jeg mener også det er viktig at vi alle er takknemlige for den gode hjelpen ved å vise glede og takknemlighet, sa Stang før han helt til slutt ba om unnskyldning for sitt voksende skjegg, som han understrekte kun skulle sitte på frem til jul.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere