RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Karlsrud skoles musikkorps åpner bydelsdagene med en konsert førstkommende lørdag klokken 11. Arkivfoto: Privat
Karlsrud skoles musikkorps åpner bydelsdagene med en konsert førstkommende lørdag klokken 11. Arkivfoto: Privat

Mye å glede seg til i helgen

Lørdag går startskuddet for årets bydelsdager i Bydel Nordstrand.

NORDSTRAND: Det blir mye å glede seg til for både store og små under årets bydelsdager.

– Jeg kan ikke huske at bydelsdagene noen gang har hatt et så omfattende program, sier leder for bydelens barn- og ungdomskomité, Knut Hedemann.

Lørdag på Lambertseter

Det er Karlsrud skoles musikkorps som får æren av å åpne dagene. Dette skjer ved Lambertseter senter klokken 11 førstkommende lørdag.

Det er på Lambertseter det skjer denne dagen. Her blir det underholdning og moro for de minste mens JB-band serverer jazz, blues og populærmusikk gjennom dagen. Av andre høydepunkter kan nevnes utdeling av Lambertseter-alliansens GET-pris klokken 12.30 og fremføring av hip hop- og breakdance ved Lambertseterklubbens ungdom klokken 13.

Utekontakten og ungdomsklubben står for skateboard- og sykkelkonkurranser i idrettsparken på Lambertseter fra klokken 15, og klokken 19 blir det bydelsdisco på klubben.

Kulturmangfold

Hedemann påpeker at dagene fremover gir en utmerket mulighet til å få med seg det mangfoldet bydelen kan by på.

– Dagene kan være en inspirasjon for alle som søker kulturaktiviteter. Da kan man se og oppleve hva man kan være med på og det blir anledning til å ta kontakt med de aktuelle aktørene. Han understreker også viktigheten av å ha bydelsdager for å skape en lokal identitet.

– Vi håper at dette kan bidra til å binde bydelen sammen, dette er jo et arrangement for alle i bydelen, sier han og ønsker å rose leder for Frivillighetssentralen på Lambertseter, Kai Adelsøn, for sitt engasjement.

– Uten Kai ville det ikke vært bydelsdager. Men bydelsdirektøren skal også ha ros for å ha tatt initiativ til dette, sier han.

Tett program

Bydelsdagene varer fra 5. til 13. september og foregår på ulike steder i bydelen. Hedemann nevner noen høydepunkter.

– Jazzkonserten på Nordseter gård søndag klokken 18 blir veldig bra. Og så må jeg nevne litteraturkvelden med Frid Ingulstad på Karlsrud Mat og Vinhus mandag, sier han.

Videre trekker han frem allsang i Lambertseter kirke tirsdag og historisk vandring på Ekebergsletta torsdag. Lørdag 12. september blir det bydelskonsert i Lambertseter kirke. I den anledning skal også Nordstrandsprisen deles ut.

For full oversikt over programmet under bydelsdagene, se www.bydel-nordstrand.oslo.kommune.no.

Les mer fra helgens arrangementer i mandagens utgave av Nordstrand Blad.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere