RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mye å lære av barna


Barne- og likestillingsminister Anniken Huitfeldt delte ut diplom til Nikolai i Turi Sletners barnehage. FOTO: ALEXANDER SYNSTAD
Barne- og likestillingsminister Anniken Huitfeldt delte ut diplom til Nikolai i Turi Sletners barnehage. FOTO: ALEXANDER SYNSTAD
Vi hadde ikke noe sånt opplegg da jeg gikk i barnehagen, sier barne- og likestillingsminister Anniken Huitfeldt. I Turid Sletners barnehage fikk hun se hvor mye barna kan om Miljømerking.

VOKSENKOLLEN: Denne uken får alle landets 6500 barnehager informasjon om prosjektet God start. Et læringsopplegg for ansatte og barn i barnehager. Miljømerking står bak. Prosjektet skal øke kunnskapen om de offsielle miljømerkene.

Små miljøentusiaster

For å markere regjeringens støtte til prosjektet valgte Barne- og likestillingsminister Anniken Huitfeldt valgte å besøke Turi Sletners barnehage i Lillevannsveien. Der ventet en gjeng ivrige og godt forberedte barn. De vet nemlig hva mamma eller pappa skal se etter når de handler i butikken.

Blant barna i barnehagen har det gått sport i se etter miljømerket Svanen i butikkhyllene. Barna har blitt noen små og skarpe miljøentusiaster.

Skal vi kaste ting i skogen, spør statsråd Huitfeldt fra snøsofaen som er laget for anledningen.

Og svaret kommer kontant:

Neeeei! De som tror det må ha lest feil et sted og trenger briller, sier en våken kar.

Og Huitfeldt får vite mer fra våkne barn. Blant annet har de lært om Fair trade.

Det betyr at bonden som dyrker noe, tjener nok penger slik at barna kan gå på skolen og slippe å jobbe, sier en annen velinformert herremann.

Vi lærer av barna

Huitfeldt er imponert over hvor mye barna kan.

Da jeg gikk i barnehagen, lærte vi ikke om sånne ting. Jeg tror vi voksne kan lære mye dere barn. Og jeg ser etter miljømerket når jeg handler, sier hun til barna.

Og så får barna belønning for at de har vært så flinke. Hver og en får diplom av Huitfeldt for innsatsen. Det er ikke hver dag barn får diplom av et regjeringsmedlem. Deretter leies statsråden opp til barnehagens egen butikk. Den har selvfølgelig bare miljømerkede varer.

Huitfeldt mener det er viktig å få sunne og gode vaner tidlig i i livet.

Det får de igjen for resten av livet. Å sikre god miljøkunnskap i alle landets barnehager er krevende.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere