RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mye damp og støy fra forbrenningsanlegget

Denne uken har nok de som bor i nærheten av forbrenningsanlegget på Klemetsrud hørt støy og sett mye damp fra pipene. Om en uke er det over.

KLEMETSRUD: Den nye ovnslinjen på Klemetsrudanlegget nærmer seg ferdigstillelse.

Som et ledd i forberedelsene til produksjon av elektrisitet og fjernvarme må den nye kjelen og tilhørende rørledninger gjennom en grundig sluttrengjøring, slik at spesielt turbinen som produserer strøm ikke blir skadet.

– Rengjøringen utføres ved at damp ved høyt trykk produsert i kjelen blåses gjennom alle viktige rør og ut i friluft. Denne prosessen gjentas et antall ganger som er nødvendig for å sikre at rørene er rene, forklarer kommunikasjonssjef i EGE, Jannicke Gerner Bjerkås.

– Blåsingen vil kunne sees som en stor dampsky over anlegget, og også oppfattes som støyende, muligens utover de normale grenseverdier som er satt til utslipp fra anlegget.

Energigjenvinningsetaten (EGE) har satt av perioden 7. – 17. mars for disse

– Hvorvidt det blir behov for å bruke hele perioden kan vi ikke fastslå sikkert foreløpig, sier Gerner Bjerkås.

Dampblåsingen for rengjøring blir gjennomført to ganger daglig mandag – fredag, ca. kl. 07.30 og ca. kl. 18.30. På lørdager gjennomføres blåsingen en gang daglig, ca. kl. 10. Hver blåsing vil vare i 10 – 15 minutter.

Støy og mengde damp som slippes ut vil være relativt lik for alle disse blåsingene.

– Vi beklager de ulempene dette medfører for naboene til anlegget. Arbeidene vil sluttføres senest 17. mars, sier kommunikasjonssjefen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere