*Nettavisen* Nyheter.

Mye fintfolk til Frognerbadet

Jørgen Roll gleder seg til fire fantastiske dager i Frognerbadet. FOTO: ELLEN RØNNING

Den 18. Utgaven av Norwegian Wood er er fra pålitelig hold utpekt til årets beste rockefestival. Gladnyhet, festivalsjef?

FROGNERBADET: - Veldig hyggelig, men ingen nyhet, det har vi visst lenge! Dessuten er det fremdeles aller viktigst for oss å være den hyggeligste festivalen.

Jørgen Roll er like blid, sliten, distré og småsjuk som han pleier å være et par små uker før festivalstart.

Fete navn

Med Neil Young i boks, Dylan, Bowie og en lang rekke godbiter som gode minner, kule headlinere for alle årets festivaldager - er alle våte artist-drømmer oppfylt, Jørgen? Musikalsk, altså.

- Hm - ja, bortimot - vi mangler selvsagt Rolling Stones, men det blir for svært. Da måtte vi bygget ut Middelthunsgate bare for å få trailerne frem

Og Roll er helt klar på at Norwegian Wood hører til i Frognerbadet. Dessuten får han nok snart viljen sin litt lenger vest, tenker vi, på Telenor Arena, der han er konsertansvarlig.

Lars og Neil

Men hvor gøy var det endelig å få booket Neil Young?

- Dritkult! Vi har fulgt med på hans turnevirksomhet hvert eneste år, i håp om at en liten tur til Frognerbadet kunne passe inn. Har du sett hva slags navn det er på plakatene der han vanligvis spiller? Fantastisk at han kommer hit.

En viss Frognerfyr er mer enn normalt betatt av Neil Young. Såpass at han har satt sammen tributebandet Young Neils, faktisk. Selvsagt skal Lars Lillo-Stenberg og Neil Young på scenen samme dag.

- Lars er verdens største Neil Young-fan, og ble nok både lykkelig, ydmyk og sikkert litt svimmel da jeg ringte å ba han holde av 11. juni.

Roll smiler fett - snakk om å være budbringeren fra himmelen - før han på sedvanlig yndig vis får tilegnet seg Dagbladet fra damen på nabobordet. For å sjekke Alexander Rybakks turnéliste. Interessant!

Ny dag, ny profil

Norwegian Wood legger hvert år opp til en variert musikalsk profil de forskjellige festivaldagene. Årets festival er intet unntak, og det er et solid og fristende festivalprogram Roll & Co har skrudd sammen.

- Det skal være en totalgreie hvor kvaliteten skal være høy uansett musikksjanger.

Jørgen gleder seg over sterke navn som Nick Cave, Big Bang, Chrissy Hynde og The Pretenders, Duffy, Keane og Todd Rundgren.

- Vi har faktisk fått flere mailer og tilbakemeldinger på Todd Rundgren enn på selveste Neil Young. Det er helt klart en dedikert gjeng av Rundgren-fan der ute, han er jo en fantastisk låtskriver, og har gjort mye bra både solo og med andre store artister.

Big Bang jubilerer

Lørdag 13. Juni kan bli en stor kveld i Frognerbadet For 10 år siden signerte Big Bang sin første platekontrakt backstage samme sted.

Årets konsert blir i sin helhet festet til 35mm film, og bandet får godt selskap på scenen utover kvelden. Aner vi en kveld for historiebøkene? Litt band-aid i Frognerbadet? Gjerne!

Og kanskje blir det signeringer i år også? Årets Underwood-scene byr på åtte steinbra band, ifølge Roll. Artistene er plukket ut blant 320 bidrag til å spille på Norwegian Wood, NRK P3 og Gramos Urørt Underwood-scene, 13. og 14. juni. Halvparten av artistene er stemt frem av publikum, den andre halvparten av en jury.

Fult program for Norwegian Wood og Underwood finner du på norwegianwood.no. Festivalen er fra 1. - 14. juni.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag