RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mye snakk om penger


Bydelsutvalget på Søndre Nordstrand. Arkivfoto
Bydelsutvalget på Søndre Nordstrand. Arkivfoto
I morgen kveld, torsdag, er det igjen bydelsutvalgsmøte i Søndre Nordstrand. Ikke uventet står økonomi blant postene på møteinnkallingen.

SØNDRE NORDSTRAND: Etter Åpen halvtime hvor alle har lov til å komme med sitt, begynner bydelspolitikerne med budsjettjustering. Videre skal tertialrapport og -statistikk behandles og på slutten av møtet vil bydelsdirektøren ha en økonimisk rapportering.

Som kjent går det ikke akkurat bedre i bydelen nå etter fjorårets dundrende underskudd.

Men som direktør Jan Hagen varslet tidligere i år - dette er forventet, for det tar tid å se virkning av justeringer.

Ellers står en annen stor sak om penger på dagsorden, nemlig tildeling av frivillighetsmidler. Det er med disse pengene mye av den frivillige virksomheten i bydelen kan drives. Og Familiesenteret Søndre Nordstrand skal opp i forbindelse med Oslo Sør-satsingen.

Videre legges det frem rapport om brukerundersøkelsen for barnehager fra begynnelsen av 2009, og på nytt kommer opp saken om bydelen skal delta i prøveprosjektet dokumentasjonsverktøy - overgang barnehage til skole. Denne saken var også oppe på siste møte.

Mye er sagt om TT-kjøring, og nå skal lokalpolitikerne ta stilling til om de vil være med på et prøveprosjekt knyttet til samordning og bestilling av TT-reiser.

Så noen tekniske saker - først bebyggelse i Tjernlia på Klemetsrud. Videre en vesentlig større sak knyttet til reguleringer i området rundt Hauketo. Her er det både snakk om å bedre fremkommeligheten for busser med kollektivfelt og etablere en rundkjøring i krysset Ljabrudiagonalen/Nedre Prinsdals vei.

Bydelen har også fått en henvendelse om fjerning av trær med tanke på å bedre sikten fra Asperudveien på Holmlia.

Og så rundes det hele av som vanlig med orienteringer, spørsmål og svar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere