Mye sopp i Østmarka

Høsten er tid for sopp, og nå er det mye å finne i Østmarka. Derfor var det mange som i helgen utstyrte seg med kurv og skarp kniv. Ved turens slutt var det mulig å få kontrollert fangsten på Sandbakken.

Mange biler på utfartsparkeringsplassene både lørdag og søndag var godt bevis på at mange benyttet seg av skogens tilbud. Noen valgte bøter og spann for å sikre seg blåbær og tyttebær mens andre hadde kurv til sopp.
Det er mye å hente i Østmarka nå, sier Even Saugstad på Sandbakken. Og vi synes selvfølgelig det er hyggelig at mange stikker innom oss. Og nå har vi altså også soppkontroll ute på tunet her.

Vær sikker

Ved kontrollbordet ute har Ida Elisabeth Hvoslef (Ljanskollen/Bogerud) i Østmarkas Venner og Britt Bjørseth fra Nyttevekstforeningens lokalavdeling "Neslekremla" nok å gjøre med å gå gjennom kurver. Mange vet hva de har plukket og kan en del om sopp mens andre innrømmer at de er ganske blanke og trenger hjelp til å sortere ut det som er spiselig, sier Hvoslef. Vårt råd er at man bare tar med seg det man er helt sikker på, sier Bjørseth. For man kan bli virkelig dårlig om man får i seg giftig sopp.
I tillegg til å kontrollere folks kurver, har de to også et rikt utvalg av sopp å vise frem. I kurver ligger de med navnelapper. Og vi forteller gjerne om hva man skal se etter og hva man bør holde seg unna.

Ute hver dag

Når man har hund, er man privilegert for da er det lettere å komme seg ut, sier Linn Bryhn Jacobsen og Bjørn Jacobsen fra Oppsal. Ronja må ut, så derfor er vi ute hver dag, og da blir det gjerne en tur i Østmarka. Resultatet blir som du ser her - fin sopp og deilige blåbær. Kantarellen er favoritt. Vi fant en del sopp i går (lørdag), og den endte raskt på middagsbordet.

Soppkurs

Sopp er tema på Sandbakken også nå til lørdag (17. september), forteller Even Saugstad. Da skal vi ha soppkurs. Det begynner med tur ute i skogen, så kommer sortering og en teoretisk del før det avsluttes med en tur på kjøkkenet for å lage et enkelt soppmåltid.
Her må man melde seg på, og det gjør man ved å ringe til Sandbakken på 23 16 99 20. Over 20 stykker står allerede på deltagerlisten.
God tur!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.