RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Mye vil ha mer på Huseby»


Jeg er overbevist om at fotball og bueskyting begge kan få leve på Huseby i breddeidrettens ånd, skriver artikkelforfatteren.
Jeg er overbevist om at fotball og bueskyting begge kan få leve på Huseby i breddeidrettens ånd, skriver artikkelforfatteren.

I Akersposten 6. oktober kan vi lese både på redaksjonell plass og i bydelssidene at Elin Horn Galtung er lite fornøyd med at fotballen i bydelen bare gis en 7-erbane på Huseby. Grunnen er at det også er satt av et areal til bueskytterne.

Del på Facebook

Galtung uttaler at «de har ingen prioritering», og hun skriver også det er «BREDDEIDRETTEN vi først og fremst må ivareta, og bueskyting hører definitivt ikke til det i vår bydel». Jeg har ingen tilknytning til Oslo Bueskyttere, men jeg mener at slike diskriminerende og ekskluderende uttaleser fra en ledende politiker ikke kan stå uimotsagte.

For det første har Oslo Bueskyttere holdt til på Husebyjordet i ca. 80 år. Her er bueskytterhistorie og rekorder skrevet både nasjonalt og internasjonalt. Men Galtung mener altså at denne klubben, Norges eldste, gjerne i praksis kan avvikles, ikke fordi bydelen skal ha enda en fotballbane, men fordi den nye banen ikke blir fin nok! Her skal noen fratas alt for at andre som har, skal få litt til. Slike holdninger er det pinlig å være vitne til.
 

LES OGSÅ: Kjemper om erstatningsarealer i Husebyskogen


For det andre, hun vil brøyte plass til en fotballbane med toppidrettskvaliteter. Det er ikke det påståtte behovet jeg tar opp her, men begrunnelsen: breddeidretten med store bokstaver.

Wikipedia nevner «breddeidretten» som en motsetning til toppidretten og forklarer at breddeidretten «satser på organiserte idrettsaktiviteter for alle på et lavere nivå eller på flere idrettsaktiviteter istedenfor å begrense seg til ett felt».

En bedre oppfyllelse av «for alle» kan knapt noen idrettsaktivitet vise til enn bueskyting, som kan utøves av barn og godt voksne, og av rullestolbrukere. Og hva kan i denne sammenhengen være fjernere fra definisjonen over enn Galtungs iver etter å redusere bredden i aktivitetstilbudet for å satse enda mer på ett felt?

Jeg er overbevist om at fotball og bueskyting begge kan få leve på Huseby i breddeidrettens ånd, men en kan ikke gå inn i et samarbeid om hvordan arealet best kan deles, med slike ekskluderende holdninger.

Steinar Midtskogen
Voksenlia

 

LES MER OM HUSEBYSKOGEN:

Dreper trærne i Husebyskogen

– Hundeeierne må ta ansvar

Vil bygge nye boliger og skole på Huseby

Møte om ambassade

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere