*Nettavisen* Nyheter.

Mye vil ha mer

Nordre Aker Budstikke på lederplass.

At Teknisk Museum denne uken passerer besøkstallene fra suksessåret i fjor, er en stor bragd. Museet som har ligget på Kjelsås siden midten av 1980-tallet har opplevd en formidabel interesseøkning de siste årene. I 2009 går de mot 100.000 flere besøkende enn i 2004. Det er en økning på 72 prosent. Fra 2002 til 2008 økte besøkstallet med 78 prosent. Det er moro! Men så er jo også Teknisk Museum et morsomt museum.

At barna elsker museet på Kjelsås, der de selv kan prøve ut mange av installasjonene i utstillingen, er ingen overraskelse eller nyhet. At de voksne også omfavner museets tilbud er jo i og for seg ingen stor overraskelse det heller – når man først følger barna på museet kan man jo like godt ta del i aktivitetene selv også. Sist sett på Lego-festivalen der store som små satt bøyd over bordene og satte sammen de små, fargerike klossene. (At Lego-festivalens nest siste helg satte en formidabelt besøksrekord med over 3000 innom på én og samme dag, beviser at tilbudet nådde bredt). Det som er mer overraskende, i alle fall litt annerledes, er at museet nå også henvender seg direkte til de store. Senkveld forrige torsdag, som utelukkende var for dem over 18 år, var et prosjekt med stor fallhøyde, men som ble en suksess større enn museet hadde turt å håpe på.

Vi er mange som blir som barn igjen innenfor dørene på Teknisk Museum. Mange av dem som var der forrige tirsdag hadde nok ikke vært på museet siden de selv var små. Nå fik de se at museet har noe å tilby også dem som er voksne.

Kommunikasjonssjef Kathrine Daniloff sier i dagens avis at hun er fornøyd med den økte interessen, men at hun er overbevist om at de kan – og bør – nå et mye større publikum enn det de gjør i dag. Det tror vi så absolutt at museet kan. Ønsket om å flytte til nye, større lokaler i sentrum, i nærmere tilknytning til de andre museene som også etter hvert vil finne veien til den nye bydelen ved fjorden, er derfor forståelig. Likevel viser de siste årene at museet mestrer å trekke stadig flere mennesker til Kjelsås, og at lokasjonen er godt innarbeidet blant folk. Vi tror Teknisk Museum har en lysende fremtid på Kjelsås. Men det er ikke gitt at det blir der for bestandig. Ta turen. Du vil ikke angre!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.