Myk start for Gustav

Hvor ble det av pappa, 'a? lurer kanskje Gustav (14 mnd) på.

Hvor ble det av pappa, 'a? lurer kanskje Gustav (14 mnd) på.

Et godt samarbeid mellom personalet og foreldrene må til, mener barnehagestyrer Unn Vigdis Nielsen.

Uredd start: Se pipa! sier mamma Anu Helena Laakso og pappa Bernt Christian Larsen til lille Maud (14 mnd). De bor like i nærheten, så for Maud er pipa utenfor vinduet en hyggelig kjenning.

BOGERUD: En ny høst er i anmarsj og da er det tid for barnehagestart. I Bogerud gård barnehage skal nye fjes gjøre seg kjent med sitt nye stamsted.

Vi bor bare fem minutter unna så vi er heldige sånn sett. De fleste som jobber i barnehagen her har vært her i mange år, vi er veldig trygge på å levere henne fra oss hit, sier moren til vesle Maud på 14 måneder, Anu Helena Laakso.

Frøkna vår er veldig nysgjerrig og det har gått veldig bra hittil, men det er ikke noe gøy å forlate barnet sitt, da, smiler hun.

Også faren, Bernt Christian Larsen, er i barnehagen på femte dagen, sammen med datteren sin. I dag har de bare tenkt til å være der en snau time.

Det har gått veldig bra så langt. Første dagen var vi her og spiste lunsj sammen, andre dagen var hun her i samme tidsrommet alene og tredje dagen sov hun her, forteller mammaen til Maud.

De som jobber her er trygge og vet hvordan de skal behandle barna. Men jeg satt ganske klar ved telefonen de første dagene, humrer hun.

Lekte med en gang

Roger Vinje er pappaen til førstegangs-barnehagegutten Gustav på 14 måneder.

Det første han gjorde da han kom hit, var å leke med en kasse, forteller Vinje.

Gustav er vant til å komme hit. Han har en storesøster på fire som går i andre etasje. Hun har lovet å holde et øye med ham på uteplassen, sier faren.

Det var vel litt annerledes da datteren vår startet i barnehagen. Da ringte vi de første dagene og spurte hvordan det gikk.

Styrer Unn Vigdis Nielsen forteller at tilvenningen i barnehagen avhenger av personalet og samarbeidet mellom foreldrene.

De avtaler dag for dag. Det er barnet som bestemmer, og barn er forskjellige på hvordan de takler ting, sier hun.

Hennes viktigste råd er å snakke med personalet, og at man faktisk går når man først har sagt hadet til den lille.

Er man veldig engstelig, si heller ha det og vent utenfor og observer, sier Nielsen.

Statussjekk etter at foreldrene til Maud og Gustav har gått: Maud sitter blid og fornøyd med de andre rundt bordet, mens Gustav flørter med kameraet.

Dette går bra!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.