Gå til sidens hovedinnhold

Myke hardcore-menn

Sigh & Explode er langt fra et typisk hardcoreband. Til og med mora di kan like dette.

OSLO ØST: Vi er veldig perfeksjonister. Hvis vi hadde hatt råd til evig tid i studio, hadde vi sikkert aldri kommet ut med noen plate. Da er det greit å ha noen som stopper deg, sier vokalist, Aleksander Olsen.

Det siste sier han med klar henvisning til Emil Nikolaisen (Serena Maneesh) som har mikset bandets debutplate "These Seem Like Tarantulas", ute 16. mars.

Det har vært utrolig fint å jobbe med Emil som har vært så utafor sin sjanger som han kan være. Det siste han trengte var en hardcore-skive. Men da vi hørte at han pleier å drikke portvin, skjønte vi at dette var riktig mann, ler Aleksander.

Svigemors drøm?

I 2006 bestod Sigh & Explode av Aleksander, Tore Kristian Hegdal Lie og Philip Stevju Løken. Først et drøyt år senere kom Tobias Gausemel Backe og Kai Arne Hansen med på laget.

Vi fant ingen andre, så til slutt måtte vi bare gå for dem, fleiper Philip.

Til å begynne med spilte vi mye rart, fra streit punk til hardere rock. Vi kunne like gjerne ha blitt et frijazz-band, mener Aleksander.

Det skulle vise seg å bli langt fra realiteten for hardcore/ screamo-bandet.

Det var vel for litt under to år sia at vi ble det vi er i dag. Vi merka godt når det satt, forteller Kai.

Til og med mora til dama mi synes det var fin melodi på låtene, hvis hun så bort ifra skrikinga, som hun sa. Det at det ikke bare er hardt og bråkete, men bra låter med god melodi, er litt utypisk for hardcore-band, sier Tobias.

Ut av kjeller'n

At plata har fått strålende kritikker av anmelderne tar gutta med stoisk ro.

Det er ikke det verste jeg har lest til morgenkaffen, sier Tore mens Aleksander nikker megetsigende.

Selv om vi lager musikken for vår egen del, og ikke konkret for publikum, gjør vi det ikke akkurat for å stå i kjeller'n heller, sier han, men understreker samtidig at de langt ifra er der de vil være ennå.

Det hadde jo vært helt tullete. Vi drives hele tiden av å skape noe og få til nye ting. Da kan vi ikke stoppe og si oss fornøyd.

Men nå er gutta først og fremst klare for å spille. 4. april blir det konsert på John Dee.

Når man har vært lenge i studio er det digg å komme seg ut igjen, sier Tore.

Man må bli dritt lei først. Da er det ingenting som er bedre enn å få spille live igjen, sier Aleksander. Vi kunne like gjerne ha blitt et frijazz-band

Aleksander Olsen

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot