*Nettavisen* Nyheter.

Mystisk helikopter

Et helikopter av denne typen måtte bruke Ullernchausseen som landingsplass. Foto: Norsk Luftambulanse

Ved 23-tiden onsdag kveld landet et helikopter i Ullernchausseen midt i trafikken. Naboene reagerte sterkt på dette.

ULLERN: Barn som hadde lagt seg og også voksne ble skremt da et helikopter kom rett over hustaket og landet midt i veien. Det var jo sent på kvelden og det var mange som strømmet til og lurte på hva som skjedde, sier en av naboene, som spør om Ullern Avis Akersposten kan finne ut hva årsaken til hendelsen er.

Landingen ble foretatt like ved rundkjøringen, hvor Vækerøveien krysser Ullernchausseen.

Øvelse?

Helikoptret var rødt og gult og sto der bare et par minutter. Kunne det ha vært en øvelse, spør naboen.

Hendelsen er ikke registrert hos operasjonssentralen hos politiet. Fargen på helikoptret kan tyde på at det var et legehelikopter, men medieansvarlig på Ullevål sykehus har ikke noen registrering på at et legehelikopter har landet i Ullernchausseen.

Veitrafikksentralen har heller ikke registrert hendelsen, men Norsk Luftambulanse, som er operatør av legehelikoptrene, har svaret.

Mer bistand

Det var snakk om et medisinsk tilfelle i området. Sykebil på stedet hadde behov for mer bistand og en lege ble fraktet med helikopter, sier Sondre Bjartland ved helikopterbasen på Lørenskog.

Er det vanlig at man lander på trafikkert vei?

Det skjer når det ikke finnes andre landingsmuligheter i nærheten. Poenget er å få medisinsk personell frem til pasienten, sier Bjartland.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag