RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mystisk på Hovedøya


St. Halvardsguttene synger sommerferien inn.
St. Halvardsguttene synger sommerferien inn.
Fredag byr St. Halvardsguttene på midtsommerkonsert i ruinene på Hovedøya. Gratis!

OSLO ØST: Vi ønsker å tilføre ruinene en musikalsk dimensjon som står i tråd med ruinenes opphav og historie, som vekker interesse blant publikum, og som kan bli en ny, kulturell attraksjon i Oslo, sier dirigent Hans Martin Molvik.

Konserten har fått støtte av Riksantikvaren og Byantikvaren i Oslo, og støtte på kr. 25.000 fra Kulturetaten i Oslo kommune.

Middelalder

Guttene skal synge gamle folketoner og kormusikk fra middelalderen og fremover. Det blir også en enkel framføring av gamle tekster ved Henrik Høie og Trond Sørlundsengen i Fabelfix, som for øvrig står bak Middelalderfestivalen i Oslo.

Konserten får et mystisk preg og vil bli knyttet opp til den tid da klosteret var i virksomhet. Vi ser for oss en rolig, høytidsstemt, mystisk og verdig konsert og fremføring, sier Molvik.

Konserten varer rundt 45 minutter. Koret ønsker at dette skal bli en årlig tradisjon.

Lange tradisjoner

St. Hallvard-guttene er et veletablert kor i Oslo, med tilhold i St. Hallvard kirke, men for øvrig uten formell tilknytning til religion, den katolske kirke eller andre religiøse samfunn.

Det er mulig å få kjøpt mat og drikke!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere