RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Myten sprekker


1 av 3 nordmenn går ikke på ski i det hele tatt.
1 av 3 nordmenn går ikke på ski i det hele tatt.
Vi er ikke født med ski på beina. En fersk undersøkelse viser at 1 av 3 nordmenn ikke går på ski i det hele tatt.

OSLO: Nordmenn er likevel ikke født med ski på bena, viser en fersk undersøkelse som er gjennomført av Norstat på vegne av Anton Sport. Hele 36 prosent av de spurte sier de aldri er i skiløypene.

Dette er oppsiktsvekkende nyheter, sier Anton Sport gründer, Morten Borgersen.

Undersøkelsen som ble gjennomført denne uke blant 1000 respondenter fordelt over hele landet kommer med oppsiktsvekkende resultater. Av de 36 prosentene som opplyser at de aldri er på verken ski, slalom eller snowboard er 40 prosent kvinner og 32 prosent menn. En av to single opplyser at de aldri er på ski.

- Vi lever under forskjellige myter blant annet at nordmenn er født med ski på beina, dette viser seg nå i høyeste grad ikke å stemme, sier Morten Borgersen.

Naturopplevelse og frisk luft viktigst

I følge undersøkelsen er frisk luft og samvær med venner og familie hovedgrunnene til at folk tar turen ut i løypene. Seks av ti opplyser dette, mens to av fem sier de gjør det for å holde seg i form.

- Undersøkelsen reflekterer et økt problem i samfunnet. Det snakkes ofte om bruk av betydelige helsekostnader på å rehabilitere mennesker etter sykdom, i stedet kunne noen av kostnadene legges til å forebygge. Å få folk ut av sofaen og i aktivitet bør være hovedfokus. Når ikke nordmenn går på ski, må jo noe være galt, mener Borgersen.

Ut av sofaen

Denne uken starter Anton Sport en kampanje der målet er å få nordmenn ut av sofaen og i aktivitet. Med kampanjen Anton Challenge oppfordrer Anton Sport nordmenn til å utfordre hverandre i sportslige aktiviteter. Dette kan være alt fra isbading til klatring.

- Vi vil gjøre noe aktivt for å få folk i gang. Hva de gjør av aktiviteter er ikke viktig så lenge de kommer seg ut og i gang, sier Borgersen.

Undersøkelsen ble gjennomført denne uken blant 1000 respondenter fordelt over hele landet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere