Nå åpnes atelierene

Malerier signert Margrét Reykdal fra serien med vann som tema. (Utsnitt) FOTO: UTLÅNT

Malerier signert Margrét Reykdal fra serien med vann som tema. (Utsnitt) FOTO: UTLÅNT

Denne helgen åpner 370 kunstnere øst og vest for Akerselva atelierene for publikum. – En unik mulighet, sier Frysja-kunstner og styremedlem i Oslo Open, Margrét Reykdal.

En refleksjon rundt forholdet mellom menneske, naturen, ressurser og forbruk.

KJELSÅS: – Det hele startet for elleve år siden med en idé om at uetablerte kunstnere skulle bli gjort synlige for publikum. Oslo Open er i dag blitt en kunstfestival med både seminarer, debattmøter og mye annet, men sentralt er fortsatt de åpne atelierene, sier Reykdal.

– Der den lages

I alt fem kunstnere fra Frysja deltar på Oslo Open i helgen, og Reykdal gleder seg til vise frem kunsten der den faktisk blir til.

– Dette er en gylden mulighet for publikum i forhold til å møte samtidskunsten der den lages. Kunstnerne er Nina Due, Ellen Grieg, Torstein Rusdal og Anna-Liisa Silenti. På kartet inne på nettsiden til Oslo Open kan man ta en titt og finne alle de ulike atelierene markert. På den måten er det svært enkelt å orientere seg, sier hun.

Performance og konserter

Oslo Open 2009 braker løs med stor åpningsfest på Månefisken i dag, torsdag 24. september. Festen feirer starten på årets kunstfestival. Det blir performance, konserter og underholdning helt utenom det vanlige. Månefisken skal hele helgen være en møteplass for både publikum og deltakende kunstnere, men i dag er månescenen pakket med kunstnere for virkelig å markere starten på Oslo Open.

Festivalbandet Julien Sorell Trio innleder kvelden hvor også The Hungry Hearts Pin-Up Band og performance-artisten Lisa Dillan tilbyr unike opplevelser.

Se mer på: www.osloopen.no

Månefisken ligger i Sagveien 23.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.