Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nå avsløres Grønmos framtid

GRØNMO-PLANER: I dag heter den gamle søppelfyllingen Grønmo miljøpark. Men hvordan vil området bli i fremtiden? Det skal det informeres om i kveld.
GRØNMO-PLANER: I dag heter den gamle søppelfyllingen Grønmo miljøpark. Men hvordan vil området bli i fremtiden? Det skal det informeres om i kveld. Foto: Arkivfoto: Arne Vidar Jenssen
Informasjonsmøte torsdag kveld etter arkitektkonkurransen i fjor.

GRØNMO: Da arrangerer nemlig Eiendoms- og byfornyelsesetaten (EBY) et «informasjonsmøte om planprosessen på Grønmo» som de kaller det.Møtet avholdes i BU-salen til bydelen i Rosenholmveien klokken 18-20.

Sist høst, og likeledes like før jul, fortalte Nordstrands Blad om en arkitektkonkurranse hvor unge, europeiske arkitekter så for seg framtidens Grønmo. Vinnerforslaget gikk på forskjellige hager.

Noe annerledes ser kommunen for seg den fremtidige utnyttelse.

Det er fire alternativer for utnyttelse som nå legges frem. Etter arkitektkonkurransen ble det sagt at tanker som lå i denne, vil bli tatt med i EBYs vurderinger. I kveld får vi se hva som ligger i dette.

Møtet i kveld

I innbydelsen til møtet i kveld, som er åpent for alle, heter det at bystyret har bedt EBY og Renovasjonsetaten (REN) å lage en ny reguleringsplan for Grønmo. Nå er det planskisser som skal presenteres.

Behov

I disse tas det hensyn til avviklingsbehov knyttet til den gamle fyllplassen, og hvilke fremtidige arealbehov REN har. Som kjent ligger det fort-satt an til å ha en gjenbruksstasjon her og likeledes en plass for hageavfall.

Golfklubben ønsker betydelig større område, og i lang tid har det vært argumentert med at Grønmo må tilbakeføres til Marka.

Høring

Innspillene fra dagens møte vil sammen med planskissene bli lagt ut på en tre ukers høring i februar. Disse vil bli gjennomgått og oppsummert før saken går til Plan- og bygningsetaten.

Reaksjon

En av dem som tidlig har fått se på skissene som er utarbeidet, er Otto Milvang, leder av det som engang var en aksjons-komite som arbeidet for nedleggelse av fyllplassen.

– Det er ganske elendige greier etter min mening, sier Milvang til Nordstrands Blad.

– Ser mest ut som et fordelt forslag for at REN skal kunne utvide gjenbruksstasjonen.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!