Nå blir det andre boller (og pizza) her

ÅPNER DØRENE: Øyvind Lofthus (til venstre) og Darrell Shrubb lover nystekte boller og brød fra tirsdag morgen i Åpent Bakeri på Holtet.

ÅPNER DØRENE: Øyvind Lofthus (til venstre) og Darrell Shrubb lover nystekte boller og brød fra tirsdag morgen i Åpent Bakeri på Holtet. Foto: Alle foto: Kristin Trosvik

Fra tirsdag 28. oktober skal den umiskjennelige duften av hjemmebakst og nykvernet kaffe sive ut av det hvite huset i Kongsveien 94 på Holtet.

TIRSDAG: En uke igjen til åpning og mye å gjøre. Møbler er fra et advokatkontor i Paris.

HOLTET: Mange har ventet lenge på åpning av nytt bakeri på Holtet.

Opprinnelig var det United Bakeries som overtok det gamle 7 Eleven-lokalet i Kongsveien på Holtet. Åpningen var først satt til sommeren 2013.

Etter hvert ble planene skrinlagt da United Bakeries ble kjøpt opp.

I stedet steppet Åpent Bakeri inn og tok over lokalene. Tirsdag 28. oktober klokken 07.30 åpner endelig dørene.

– Det er mange som kommer innom med et smil og lurer på om vi faktisk åpner, sier Åpent Bakeri-gründer Øyvind Lofthus.

Åpent Bakeri har lenge satset på å etablere seg i bydelene og Lofthus er svært fornøyd med å ha sikret seg lokalet på Holtet.

LES OGSÅ: Sprer kakeglede med Cake In the City

Pizza på kvelden

Det er ingen tvil om at det blir noen hektiske dager frem til åpningen, og det er mye som skal på plass.

Arkitekten bak bakeriet, Darrell Shrubb, forteller at det skal bli hele 80 sitteplasser i det langstrakte lokalet. Ute, på hjørnet mot Bekkelaget skole, kommer en stor uteservering.

Egentlig er det to serveringssteder som åpner.

Bakeriet og kafeen drives frem til klokken 16 hver dag med fokus på de tradisjonelle bakervarene og kaffe. Og fra klokken 16 onsdag til søndag åpner Lofthus Samvirkelag og pizzaserveringen settes i gang.

Skjenkebevillingen er i boks så det blir også mulig å nyte noe bedre i glasset med den nystekte pizzaen som lages i en tradisjonell italiensk vedovn.

VEDOVN: Denne tradisjonelle pizzaovnen skal langsomt varmes opp til 400 grader før pizzastekingen kan begynne. Foto: Kristin Trosvik

– Det tar 10-14 dager før pizzaovnen varmes tilstrekkelig så pizzaserveringen kan vi ikke begynne med før i november, forklarer Darrel Shrubb.

Lofthus presiserer at pizzaovnen skal være klar mellom 5. og 9. november.

LES OGSÅ: Funkis er en sjelden perle

Parisisk interiør

Lofthus og Shrubb vil ikke gjøre noe halvveis. Alle bakervarene er hjemmelaget med skikkelige råvarer.

Så også pizzaene som skal stekes i en ekte italiensk vedovn som holder rundt 400 grader.

Interiøret er særpreget, møblene kommer blant annet fra et gammelt advokatkontor i Paris. Midt i rommet kommer en vedovn som skal spre hygge og varme på kalde vinterdager.

Lofthus og Shrubb er naturlig nok spente på mottakelsen i nabolaget, men de er også svært optimistiske.

– Lokalet ligger fint til her, med trikken rett ved. Og jeg tror nabolaget trenger flere serveringssteder. Jeg håper det blir et lokalt samlingssted, sier Lofthus.

LES OGSÅ:

En bit av Sverige på Nordstrand

Bocata har inntatt Tante Sophies Hus på Jacobs

Legendariske Funkis gjenåpner på Holtet

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag