RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nå blir det badevann på Svarttjern


 
 
Bydel Grorud har fått utredet behovet for tiltak for å oppnå stabil badevannskvalitet på Svarttjern. Målet er badevann til sommeren.

GRORUD: Aquateam har foretatt utredningen, foreslår at det tilføres drikkevann i strandsonen nord i tjernet, og at det legges inn et nytt utløp mot utløpet i sør for å sikre større sirkulasjon i vannet.

Multiconsult arbeider nå med å prosjektere denne løsningen, og bydelen har fått Vann- og avløpsetaten til å bistå med prosjektledelse til gjennomføringen. Målet er å få tilbake stabilt badevann til sommeren.

Grunnen til dårlig badevann i tjernet er summen av avrenning av "urbant" overflatevann og tilfeldig forurensing av fugl, hund og mennesker. For å oppnå stabilt badevann vil det derfor være viktig at hver enkelt tar hensyn blant annet ved ikke å mate fugl og passe på ved hundelufting.

Parkmessig opparbeidelse

Bydelen har også fått utarbeidet et forslag til en parkmessig opparbeidelse av området rundt Svarttjern. Oppdraget er utført av landskapsarkitekter hos Reinertsen.

I dette forslaget foreslås det en trapp i granitt i nord for området, terrasser i sør og rampe som gjør det mulig for personer med nedsatt funksjonsevne og ta seg ut i vannet.

Reinertsen har også forslag til en bedre belysning av området. De har tatt utgangspunkt i innspill fra en idedugnad som bydelen tilrettela, og planen er å gjennomføre opparbeidelsen i løpet av høsten 2008. Bydelen arbeider med å skaffe finansiering til tiltaket.

Prosjektet er en del av den områderettede innsatsen på Romsås i forbindelse med Groruddalsatsningen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere