Nå blir det barnehage

Håvard Johansen, Dina Hald, Jørund Floge Samuelsen og Arild Yttri fra Trolltun kunstnerboliger ble ikke hørt av BU og måtte skuffet konstatere at de får en midlertidig brakkebarnehage som nærmeste nabo.

Håvard Johansen, Dina Hald, Jørund Floge Samuelsen og Arild Yttri fra Trolltun kunstnerboliger ble ikke hørt av BU og måtte skuffet konstatere at de får en midlertidig brakkebarnehage som nærmeste nabo.

Tross protester fra naboer og friluftsorganisasjoner bestemte BU seg for å opprettholde vedtaket om midlertidig barnehage på Skredderløkka.

BØLER: Dette har vært en emosjonell berg- og dalbane. Anbefalingen er at barnehager legges 30-40 meter fra boliger, mens det her blir snakk om tre til fire meter. Dette er arbeidsplassen til 15 til 20 kunstnere. Hvis dere vanskeliggjør arbeidssituasjonen vår utfordrer jeg kulturbydelen til å stille andre gratis egnede lokaler til disposisjon, sa Jørund Floge Samuelsen som bor i kunstnerkollektivet Trolltun som blir nærmeste nabo til den nye midlertidige barnehagen.

LES OGSÅ: SMÅNYTT FRA BU

Vil rasere Skredderløkka

Også friluftsorganisasjonene var kritiske og ba BU besinne seg.

BU har sagt to ganger at dette bør reguleres til friluftsformål. Utbygging av en midlertidig barnehage vil rasere Skredderløkka som friluftsområde. Besinn dere litt, slå litt av på takten ellers risikerer dere å snuble i egne bein, oppfordret leder i Østensjø Friluftsråd, Amund Kveim, fra talerstolen i åpen halvtime.

Vil verne grønne lunger

Da saken ble behandlet i BU foreslo Høyre at BU skulle holde fast ved tidligere vedtak om vern av Skredderløkka som friluftsområde.

Også Venstre var kritiske til den offensive barnehageutbyggingen bydelen står bak for å nå målene om full dekning.

Venstre ser med bekymring på at bydelen stadig ser på friområder og grønne lunger for barnehageprosjekter og ber om at man ser på alternative tomter, sier Britt Inglingstad (V) i en merknad til vedtaket.

Klar i august?

I avstemningen gikk Arbeiderpartiet, Frp og SV's Hanne Eldby inn for å bygge en midlertidig brakkebarnehage på Skredderløkka. Venstre, Høyre og SV's Per Nygaard stemte mot forslaget, men ble nedstemt. Brakkene står på lager og kan settes opp umiddelbart.

Barnehagen kan stå ferdig i august og vil ha plass til 36 små eller 72 store barn.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.