*Nettavisen* Nyheter.

Nå blir det dyrere å reise kollektivt

Fra 1. februar blir det litt dyrere å reise kollektivt. Foto: ILLUSTRASJONSFOTO

Fra 1. februar setter Ruter opp prisene.

OSLO: Riktignok er det ikke snakk om en dramatisk prisstigning, men dersom du ønsker et månedskort i Oslo må du fra og med 1. februar ut med 590 norske kroner. Det er tyve kroner mer enn for en måned siden.

Tilsvarende må du ut med en hel krone mer for forhåndskjøpt enkeltbillett, ti kroner mer for flexikort og studentbillett.

NATUR OG UNGDOM I 2010: – UAKSEPTABEL PRISØKNING

Det er to og et halvt år siden bystyret bestemte at prisen på månedskort skulle senkes betydelig. Før vedtaket kostet det 720 kroner for et månedskort, mens det i 2008 ble satt ned til 550 kroner.

Jubelen sto ventelig i taket hos de mange kollektivreisende, men bare et og et halvt år senere økte prisen på månedskort. Den gangen til 570 kroner.

Natur og Ungdom var det høyt ute og mente at prisøkningen var uakseptabel.

– Da prisene på månedskort gikk ned for ett og et halvt år siden gikk vi endelig et skritt i riktig retning, når politikerne nå velger å sette opp prisen på det nye 30-dagerskortet tar vi flere steg bakover og fortsetter en utvikling som går i helt feil retning, sa Eir Nerland fra Oslo Natur og Ungdom den gangen.

Selv om det ikke er dramatiske økninger i prisen – verken i 2009 eller nå, mener mange at det prinsipielle i prisøkningen er at kommunen ikke ønsker å satse på å øke antall kollektivreiser.

Hva mener du om prisstigningen? Si din mening i kommentarfeltet under!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag