*Nettavisen* Nyheter.

Nå blir det feiende flott

Støv og skitt blir feid av banen når kommunen i disse dager tar vårrengjøringen.

I disse dager er Oslo kommune i full gang med vårrengjøringen. Dersom du parkerer utenfor boligen bør du følge nøye med på skiltene.

Klikk på bildet for å forstørre.

Eieren av denne bilen i Liakollveien på Holmlia risikerer å måtte punge ut for å la bilen bli stående.

VÅRT DISTRIKT: Samferdselsetaten skal feie alle veiene i vårt distrikt for støv og skitt. Det skal skinne til 17. mai. For å jobbe mest mulig uforstyrret, må alt av biler og andre kjøretøy fjernes fra veien før feiemaskinene kommer. Etaten ber derfor om at folk følger ekstra godt med på skiltingen.

Støv og skitt

Når snøen forsvinner dukker det opp mye "gammel moro" på bakken. Med på moroa følger det mange tonn grus og pukk som kommunen gjennom vinteren har strødd på veiene. Dette skal ryddes opp igjen. Totalt feies 13.500 tonn opp fra byens veier og gater, opplyser overingeniør Joakim Hjertum i Samferdselsetaten til Nordstrands Blad.

- Alt av søppel, løv, rusk og rask. Nå rett etter påske ber vi folk om å følge godt med på skiltingen. Flytt bilen når skiltet kommer opp, oppfordrer han.

Etaten gir 24 timers frist på å fjerne kjøretøy før feiemaskinene starter. Er du sløv og lar bilen stå, vanker det både borttauing og bøter.

- Alt som står i veien for oss og som ikke er i henhold til skiltingen, blir fjernet av Trafikketaten, sier Hjertum videre.

2.500 borttauinger

Prisen for å la bilen stå varierer fra 500 kroner til 2.500 kroner. Det opplyser Espen Johansen i Trafikketaten.

- Det vanlige parkeringsgebyret er på 500 kroner. Hvis du rekker å fjerne bilen idet kranbilen skal fjerne den, blir det et fremmøtegebyr på 500 i tillegg. Dersom bilen blir tauet inn, tar vi 2.000 i inntauingskostnader, altså 2.500 totalt, opplyser Johansen.

2.500 biler taues inn hver vår, de fleste fra sentrum. Bilene havner på kommunen inntauingstomt i Ulvenveien 90 på Alnabru. Men det klarer de fleste å unngå. Rengjøring gjøres i to skift. Enten mellom klokken 07.00 og 17.00, eller fra 17.00 til 06.00.

- Vi kjører døgnet rundt, men prøver å unngå boliggater på nattestid. Men noe nattarbeid må påregnes, sier Joakim Hjertum i Samferdselsetaten.

Vårpussen kan for noen være en lettvint måte å bli kvitt bilvrak som skjemmer nabolaget. Trafikketaten ser at enkelte spekulerer i dette.

- Hvis bilen er avskiltet så tauer vi den inn. Men inntauingskostnaden er jo der. Vi ser chassisnummeret på bilen og finner eieren. Regningen må du betale uansett. Ring heller en bilopphogger. De henter bilen der den står og du får vrakpanten rett inn på konto, råder Johansen i Samferdselsetaten.

- Men hvor skal folk parkere mens dere gjør rent?

- Vi prøver å unngå å ta samtlige gater i et ormåde samtidig. Det skal være noe ledig plass igjen, lover Johansen.

- Får dere mange klager?

- Noen klager er det, men det skyldes at folk ikke har fulgt med på skiltinga. Vi fjerner kun kjøretøy som er til hinder for fremdriften. Dette forsinker oss voldsomt, sier Espen Johansen i Trafikketaten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag