Nå blir det fisketorg i Oslo

Allerede nå kan du kjøpe fersk fisk og skalldyr direkte fra fiskebåtene på Rådhusbrygga i Oslo. Men neste vår får byen et eget fisketorg.

Allerede nå kan du kjøpe fersk fisk og skalldyr direkte fra fiskebåtene på Rådhusbrygga i Oslo. Men neste vår får byen et eget fisketorg. Foto: Anette Karlsen (NTB scanpix)

17 år har planleggingen tatt, men neste vår tar Oslo opp kampen med Bergen.

RÅDHUSBRYGGA: Fisketorget i Bergen har vært en attraksjon i en årrekke, og neste vår kommer Oslo etter.

Planleggingen av Fisketorget AS har tatt intet mindre enn 17 år, men nå er både reguleringsplaner og finansiering på plass. Det betyr at det etter all sannsynlighet blir kortreist fisk til oslofolk allerede i april 2016.

- Det har tatt sin tid, og det har vært mange runder, sier prosjektleder for Fisketorget AS, Øyvind Helgesen til Nrk.

Det er arkitektfirmaet DARK som har tegnet det 300 kvadratmeter store bygget, som blir plassert bare få meter fra kaikanten ved Rådhusbryggene.

Les også: Oslo er et av landets beste steder å bo

Her skal man få smake sjømat fra hele norskekysten, i tillegg til å kjøpe med seg fersk fisk hjem.

Årsaken til at planene har tatt så lang tid, har vært at det har vært krevende å få både investorer og Oslo Havn til å komme på banen samtidig. I siste runde fikk Fisketorget AS nærmest kniven på strupen, i følge Helgesen.

Nå er imidlertid totalt fire investorer på plass - ingen av dem er Kjell Inge Røkke, som tidligere har vært inne i bildet - og dermed er finplanleggingen nå i gang, i følge Nrk.

Les også: Over natta ble dette Oslos hippeste gate

Lik dittOslo på Facebook og få ferske nyheter og friske meninger!

HTML EMBED


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.