Gå til sidens hovedinnhold

Nå blir det fullt trøkk på Smestad brannstasjon

– Du blir ikke en god brannmann av at det ikke skjer noe, sier Kenneth Hunskår. Lørdag håper karene på fullt trøkk på stasjonen.

SMESTAD: Klokken har akkurat passert 09.00 onsdag morgen. På Smestad brannstasjon har dagvakten nylig overtatt for nattvakten.

Brannmester Gøran Simonsson, underbrannmester Lars Petersen og brannkonstabel Kenneth Hunskår under seg en kopp nytraktet kaffe – ingen av dem vet hva dagen vil bringe.

– Det er jo nettopp det som er spennende med denne jobben, vil jeg si; man aner ikke hvordan dagene blir, og alle dager er ulike.

LES OGSÅ: Vålerenga jakter bråkmakere

– Et helvete

22. juli 2011 var et dramatisk eksempel. Petersen var i ferd med å rydde ut sakene fra den gamle brannstasjonen før overflytting til nybygget. Så gikk alle alarmer.

– Det var helt forferdelig, og den typen dramatikk hører heldigvis til sjeldenheten. Men, vi trener så godt vi kan på alle typer situasjoner; når alarmen går er vi klare og alle vet hva de skal gjøre, sier han.

Petersen har vært i yrket i 30 år, Simonsson i 25. Ingen av dem har planer om å slutte med det første.

– Det handler mye om et godt team, samhold og entusiasme for den jobben vi gjør. Vi har en spennende jobb, som ikke er en ni til fire-jobb. Enten trives man, eller så gjør man det ikke, sier Simonsson.

LES OGSÅ: 4 1/2 års fengsel for voldtekt av kjæresten

Høyderedning og spyling

Branninspektør og informasjonsansvarlig, Sigurd Folgerø Dalen, gleder seg til å vise frem den «nye» brannstasjonen til publikum.

Dagen er spekket med arrangementer og bør dermed passe like godt for voksne som for barn.

– Vi håper været bedrer seg før lørdag, og sist jeg sjekket så det bra ut, sier han og fortsetter:

– Det blir blant annet spyling med brannslange, feiing av pipe, kunnskapsløype med premier, utstilling av brannbiler/veteranbrannbiler samt ambulanse og prøvesitting i ekte brannbiler.

I tillegg til det demonstrasjoner av hurtigfrigjøring, brannutrykning og høyderedning. Vårt ønske er at folk i nærmiljøet skal bli bedre kjent med oss og noe av det vår jobb virkelig handler om.

Mange vet at den nye brannstasjonen ligger nettopp her, men svært få har likevel vært her, sier han.

Åpen dag arrangeres i anledning nasjonal brannvernuke. Smestad brannstasjon flyttet inn i nye lokaler i 2011. Dalsveien 1 er en kombinert brann- og ambulansestasjon.

Arrangement på lørdag fra klokken 11.00 til 14.00. NB! Benytt kollektivtrafikk da det ikke er parkeringsplasser ved brannstasjonen.

LES OGSÅ: Feier forbi i feil fil

Reklame

Husker du disse to idiotene?