*Nettavisen* Nyheter.

Nå blir det garasjeanlegg

UNIK: Frogner Bydel er glad for at det blir garasje under villaen. FOTO: Erik Tangen

I sitt augustmøte gikk bydelsutvalget inn for å bruke et underjordisk garasjeanlegg for å bevare den eksiterende villaen i Niels Juelsgate 13.

Klikk på bildet for å forstørre.

Dette er er den spesielle villaen i Niels Juels gate som nå blir bevart. FOTO: Erik Tangen

NIELS JUELS GATE: – Bydel Frogner – Bydelsutvalget er opptatt av å verne om det bygningskulturelle mangfoldet i bydelen og har gått imot tidligere rivesøknader på eiendommen. BU oppfatter Byantikvarens varslede arbeid med reguleringsplan for eiendommen som svært positivt, og er glad for utviklingen som har skjedd, står det i saksdokumentene til Plan-og bygningsetaten.

Mulig barnehage

Bydel Frogner viser seg også svært fornøyd med vedaket, og eiendommen er en av flere som bydelen vurderer for mulig barnehagebruk. Det regnes nå med at ved utforming av reguleringsplan skal det legges til rette for denn e muligheten.

Vedtaket bidrar til bevaring av den eksisterende villaen med omkringliggende hage, og dermed bidra til å verne det bygningskulturelle mangfoldet i bydelen. Det ble også tatt en risikovurdering av bygget slik at det var et hundre prosent sikkert å bygge garasje under villaen

– Vil ikke skades

– Vurdering av mulige grunnarbeider for underjordisk garasjeanlegg og tiltak som skal hindre/ minske risikoen for skader, er belyst i en utredning som er vedlagt saken. Maskinentreprenørforretning Anders Johnsen AS konkluderer med at eksisterende bolig står på fast fjell, og at eksisterende bolig ikke vil ta skader dersom de riktige prosedyrer følges, sier Plan -og bygningsetaten i sin uttalelse.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.