*Nettavisen* Nyheter.

Nå blir det kunstgressbane på Myrerjordet

I BOKS: Fotballsjef Dag Halvorsen, leder Øvre Grefsen Vel Torbjørn Togstad og Kjelsås ILs leder Bernt Rotnes har klart å få med Myrerjordet inn i budsjettet for neste år Foto: Arkivfoto

Stor jubel på Grefsen og Kjelsås – nå blir det kunstgressbane og oppgradering av Myrerjordet!

KJELSÅS: Etter at byrådet tidligere i høst ikke prioriterte oppgradering av Myrerjordet og med kunstgressbane inn i neste års budsjett, er det nå grunn til å juble.

For flertallsbudsjettet fra Høyre, Venstre, Frp og KrF - offentliggjort i dag - har nå med Myrerjordet i budsjettet med beløp 6.375.000,- og med ny kunstgressbane (der grusbanen ligger i dag) som legger til rette for resten av den planlagte utviklingen av jordet. Totalt skal hele oppgraderingen koste rundt 8 millioner.

Blant annet med asfaltert rundløype/skiløype, sandvolleyball, minigolf, lekeområde for barn med benker, og skøytebane.

Planene, som ble meldt inn tl Rådhuset i høst, har kommet på plass gjennom et samarbeid mellom Øvre Grefsen Vel, Kjelsås Vel og Kjelsås Idrettslag.

– Vi er vel nesten helt i ekstase for at vi har klart å få til dette! Nå er aller det viktigste på plass, og kunstgressbanen var også forutsetningen for å få frigjort plass til de andre tingene, sier en veldig fornøyd Torbjørn Togstad, leder av Øvre Grefsen Vel.

– Nå skal vi ta den videre utviklingen av jordet. Noe mer penger må til for å få på plass alt, men det har vi nå stor tro på at vi skal klare. Vi har også hatt en positiv dialog med bydelen i forhold til eventuelle nærmiljømidler, sier en veldig fornøyd Torbjørn Togstad, leder av Øvre Grefsen Vel.

Og fotballsjefen, Dag Halvorsen, er ikke mindre fornøyd.

- Kjelsås IL er utrolig glad for at kunstgressbane på Myrerjordet nå skal bli en realitet. En ny kunsgressbane på Myrerjordet blir et kjempeløft for hele fotballgruppa i Kjelsås IL. Vi ser frem ut mot videre samarbeid med Vel, Bymiljøetaten og bydelen om realiseringen av prosjektet, sier han.

Oslos budsjett for neste år skal endelig vedtas i Oslo bystyre 7. desember, men da ii henhold til budsjettavtalen mellom de nevnte fire partiene.

Fra pressemeldingen

Fra de borgerlige partienes pressemelding i forbindelse med budsjettforliket, heter det bl.a.:

Det satses stort på å trygge en verdig alderdom for Oslos innbyggere. Til sammen er det satt av 160 millioner kroner til styrking av eldreomsorgen, herunder 105 millioner kroner til kjøp av 150 nye sykehjemsplasser. Ytterligere midler settes av til å etablere flere nye sykehjemsplasser. Samtidig styrkes idrettstilbudet for barn og unge i byen gjennom bygging av tre nye kunstgressbaner og prosjektering av to nye idrettshaller. Det settes av 1 million kroner til prosjektering av et nytt bad i Oslo etter modell av Drammensbadet.

Arbeidet med kriminalitetsforebyggende gate- og parkbelysning styrkes og kommunen skal ta ytterligere initiativ overfor regjeringen for å styrke politinærværet i Oslo.

Tilbudet til byens rusavhengige styrkes med over 10 millioner gjennom fortsatt drift av Sjøstrand omsorgssenter, og ekstra overføringer til Bekkelagstunet, P22 og Frelsesarmeens tilbud Jobben.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.