RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nå blir det lettere for syklistene


Den nye sykkelveien mellom Risløkka og Økern åpnes 28. april.
Den nye sykkelveien mellom Risløkka og Økern åpnes 28. april. Foto: Foto: ILLUSTRASJON/ARKIV
Torsdag 28. april åpnes den nye gang- og sykkelveien som forbinder Risløkka og det sentrale Økern. Og Statens vegvesen lover overraskelser.

ØKERN: Selv om Vegvesenet antar at gang- og sykkelveien vil bli tatt i bruk allerede i påsken, er selve åpningsmarkeringen satt til uka etter.

– Alle gående og syklende som passerer i tidsrommet 15.30 til 17.00 denne dagen vil få en liten overraskelse, sier byggeleder i Statens vegvesen, Livar Ulvestad.

Han håper mange får anledning til å komme innom.

Les også: Et smell for ny Økern-framtid

Lettere adkomst

Selve åpningsmarkeringen vil foregå på Økern-sida ved Alnabanen klokka 15.30.

– Med den nye gang- og sykkelveien vil mange av de som ferdes til fots og på sykkel i området få lettere adkomst og kortere vei. Utsmykning og spennende arkitektur vil sørge for at de i tillegg får en hyggelig opplevelse på veien, sier Ulvestad.

Enda bedre i juni

Det gjenstår fortsatt litt arbeid, men i juni vil det også bli direkte tilgang mellom den nye sykkelveien og Økern T-banestasjon. Enda lenger frem i tid er det planlagt direkte adgang til de nye bussholdeplassene på Ulvenveien, som sammen med t-banestasjonen vil utgjøre det nye kollektivknutepunktet på Økern.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere