RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nå blir det liv i kjeller'n


Potetkjelleren på Vøienvolden er klar til å ta mot folk. FOTO: HEGE BJØRNSDATTER BRAATEN
Potetkjelleren på Vøienvolden er klar til å ta mot folk. FOTO: HEGE BJØRNSDATTER BRAATEN
Poteten vil ha det kaldt, rått og mørkt. Det stopper ikke Fortidsminneforeningen fra å lage festlokale for folk i potetkjelleren.

VØIENVOLDEN: Det var en mann innom her som var veldig skeptisk til at vi gjorde om potetkjelleren til et brukslokale, forteller daglig leder i Fortidsminneforeningen, Gro Røde.

Setter sinnene i kok

En potetkjeller kan nemlig sette sinnene i kok. Gamle bygg har den egenskapen. Og på Vøienvolden er potetkjelleren verneverdig, noe som gjorde at Fortidsminneforeningen måtte søke spesielt for å få lov til å endre den.

Vi har forsøkt å bevare mye slik det var, men selvfølgelig måtte vi gjøre endringer. Poteten liker å ha det kaldt, rått og mørkt. Det er omtrent det motsatte av hva folk liker, forteller bygningsvernkonsulent, Victoria Brand, som legger til at de er åpne på forandringene, og ikke ønsker å «lure» publikum til å tro at det de ser er gammelt.

Vi er selvfølgelig opptatt av å bevare det gamle, men samtidig synes vi det er hyggelig hvis folk kan bruke det også, sier Brand, som inviterer til alt fra møtelokale til bryllup i den nyrenoverte potetkjelleren på Vøienvolden.

Godt for østkantfolk

Da familien Udnæs testamenterte bort Vøienvolden var det for at den skulle brukes til noe godt for østkantfolk. Det føler vi jo at vi får til nå, sier hun.

Førstkommende søndag blir det liv både i kjelleren og på gården forøvrig da Fortidsminneforeningen arrangerer Bygningsverndagen. Hit kommer det som kan krype og gå innen bygningsvernekspertise, og gården holder åpent mellom klokka 12 og 16.

Og som om ikke det er nok 5. oktober har poteten fått en helt egen dag i det som faktisk er potetens år, og da arrangeres intet mindre enn delfinale i NM i potetskrelling på Vøienvolden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere