Nå blir det nye toner på Ekeberg

Juniorkorpset i Ekeberg skoles musikkorps var fornøyde med beskjeden om at korpset kan kjøpe inn et par nye instrumenter for pengene fra Oslofondet. Her sammen med Agnar Thesen fra Hafslund og Tore Bollingmo i Nordstrands Blad.

Juniorkorpset i Ekeberg skoles musikkorps var fornøyde med beskjeden om at korpset kan kjøpe inn et par nye instrumenter for pengene fra Oslofondet. Her sammen med Agnar Thesen fra Hafslund og Tore Bollingmo i Nordstrands Blad. Foto: Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Ekeberg skolekorps kan plusse på to nye instrumenter til utstyrsparken sin etter den siste Oslofondet-utdelingen.

Øyvind Opedal Paulsrud, Daniel Marero Starberg, Charlotte Amalie Berentsen, Sanne Synstad i Ekeberg skoles musikkorps. Foto: Foto: Karl Andreas Kjelstrup

EKEBERG: Mens det øves på julemelodier i aulaen på Ekeberg skole, ankommer ansvarlig redaktør i Nordstrands Blad, Tore Bollingmo, og Agnar Thesen fra Hafslund. Med seg har de en sjekk på 12.500 kroner fra Oslofondet.

Dyre instrumenter

– Korpsene er i medvind om dagen. Her på Ekeberg opplever vi økt interesse for korpset, sier Inger Opedal Paulsrud, nestleder i skolekorpsstyret.

På Ekeberg har de om lag 70 musikanter, fordelt på aspirant-, junior- og hovedkorpset.

Elevtallet ved skolen har økt de senere årene, fra tre parallelle klasser til fem. Rekrutteringen til korpset har økt i takt, og denne høsten startet det opp 22 aspiranter.

Selv om medlemsvekst er hyggelig, har det skapt knapphet på instrumenter. Korpset søkte derfor Oslofondet om støtte til nye, og de 12.500 kronene som nå skifter hender holder til én klarinett og én kornett. Det er dyrt å drifte et korps.

– Instrumenter er den klart største utgiftsposten vår. Vi har høye vedlikeholdsbudsjetter. Men uten instrumenter er det ikke noe korps, sier styresekretær Sissel Remmen.

Med godt vedlikehold holder også instrumentene lenge. Men så lærer da også de unge at instrumentene skal stelles pent med.

– De lærer tidig at instrumenter er en «ordentlig ting» de må ta vare på, og ikke en leke, sier Paulsrud.

Godt korpsmiljø

I juniorkorpset kan de fortelle om et svært godt korpsmiljø på Ekeberg.

– Du trenger ikke være kul for å være med i korpset. Her kan man være hvordan man vil, sier Øyvind Opedal Paulsrud (9).

Både han, Daniel Marrero Starberg (10), Charlotte Amalie Berentsen (9) og Sanne Synstad (10) forteller at det er lett å bli kjent på tvers av klassetrinnene i korpset.

Oslofondet er et samarbeid mellom Mediehuset dittOslo, som blant annet gir ut Nordstrands Blad, og kraftselskapet Hafslund. I 2014 blir 250.000 kroner delt ut til lokale barne- og ungdomsaktiviteter i Oslo.

I hver av de fire utdelingsrundene får fire søkere fra forskjellige steder i byen 12.500 kroner hver. Det­te er den siste ut­de­lings­run­den i 2014, og i til­legg til Eke­berg, fikk Hau­ge­rud IF sjakk, Njård fek­ting og Vålerenga bas­ket pen­ger.

– Her på Ekeberg ser vi at tildelingen når akkurat slik vi i juryen ønsker. Det skal være en varig investering som kommer mange barn til gode, sier redaktør Tore Bollingmo.

18. de­sem­ber blir det klart hvil­ke tre kan­di­da­ter som vin­ner den store års­fi­na­len. Tre av dem som har mot­tatt støt­te i 2014 får nemlig henholdsvis 20.000, 15.000 og 10.000 kro­ner eks­tra.

Les mer om Oslofondet her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.