RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nå blir det park i Bjerkedalen


GRAND OPENING: Byråd Bård Folke Fredriksen og statssekretær Heidi Sørensen markerer byggestarten av Bjerkedalen Park. 
FOTO: Groruddalssatsingen
GRAND OPENING: Byråd Bård Folke Fredriksen og statssekretær Heidi Sørensen markerer byggestarten av Bjerkedalen Park. FOTO: Groruddalssatsingen Foto: FOTO: Groruddalssatsingen
Grorudparken er godt i gang, arbeidet med Verdensparken på Furuset starter snart. Torsdag ble byggestart på den nye Bjerkedalen Park satt i gang.

BJERKE: Groruddalen er midt i en stor oppussing. Gjennom Groruddalssatsingen skal det totalt bygges bydelsparker i hver av de fire bydelene Alna, Bjerke, Grorud og Stovner.

Arbeidet i Grorudparken er godt i gang, Verdensparken på Furuset har byggestart i løpet av våren. Samtidig planlegger Stovner sin egen «Linjepark».

38 mål med park

Bjerkedalen park ligger midt i bydelen, like ved Brobekk senter, og første etappe er å gjenåpne Hovinbekken i det totalt 38 mål store området.

– Grønne områder gir gode bomiljøer, og med Oslos befolkningsvekst er det viktig at vi sikrer grøntarealer, sier byråd Bård Folke Fredriksen.

Videre er det planlagt å lage et torg med paviljong, hvor man får en kafé og sportsaktiviteter.

– Parker er fine møteplasser for barn og voksne. Derfor er jeg glad for at Miljøverndepartementet bidrar til å anlegge Bjerkedalen park og tre andre bydelsparker i Groruddalen, sier statssekretær Heidi Sørensen.

Tre etapper

Først skal altså Hovinbekken gjenåpnes, deretter skal arbeidet med torgområdet settes i gang. Den første etappen er fullfinansiert av Groruddalssatsingen. Totalt har hele parken en kostnadsramme på rundt 40 millioner kroner.

Det er Dronninga landskap og Sweco Norge som står bak prosjekteringen, og visjonen for det hele er et område preget av fargerik beplanting, stier og sitteplasser.

Stort oppmøte

På markeringen torsdag deltok også mange skolebarn, og gledet seg tydelig til ferdigstillingen av Bjerkedalen park.

Bård Folke Fredriksen og Heidi Sørensen markerte det hele ved å dra duken av plaketten med påskriften: «Oppstart bygging Bjerkedalen park og åpning av Hovinbekken».

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere