*Nettavisen* Nyheter.

Nå blir det show!

Lokalavisen slo av en prat med (f.v. foran) Zana Gashi, Mohammed Said, Zain Nadeem, Kasim Shah og veileder Bente Fedreheim som sammen med flere andre ungdommer, noen av de på dette bildet, arrangerer «This is Haugenstua». Foto: FOTO: Vemund Sveen Finstad

Fredag blir det heidrundrende show på Haugenstua. Og det er «stuas» egne ungdommer som står bak det hele.

HAUGENSTUA: På fredag 10. februar braker det løs. Nesten tre måneders arbeid med å arrangere konsert vil bli evaluert av 100 personer når det ungdomsproduserte showet «This is Haugenstua» setter i gang klokka 19.00 på Haugenstua Scene.20 ungdommer i alderen 13-18 år, under veiledning av Bente Fedreheim, har de siste månedene møttes to dager i uka på nyoppussede Haugenstua scene for å planlegge showet.

Lokalavisen fikk fire av de engasjerte arrangørene, Mohammed Said, Kasim Shah, Zain Nadeem (alle 16), og Zana Gashi (15) i tale.

De har i lengre tid brukt fritidsklubben, og drev tidligere med det ungdommer flest finner på av sprell. Men så fikk de ideen om «This is Haugenstua», noe Bente Fedreheim ønsket å hjelpe de med, og arrangementet begynte å ta form.

Engasjerte

– Det vi prøver å bevise er at selv om vi ungdommer kan være litt bråkete så er vi engasjerte også. De bor folk her som gjerne vil få til noe, sier Zain Nadeem, som selv skal danse under showet.

– Vi har planlagt lenge hvordan vi skal ha det, hva vi trenger, hvilke artister vi vil ha, og så har vi laget t-skjorter. Det har vært mye jobb, sier Kasim Shah.

– Men det er ikke så mye slit når man er mange og fordeler oppgavene, poengterer Zain Nadeem.

– Målet er at vi ungdommer skal klare å arrangere noe, og at ikke de voksne skal gjøre alt, fortsetter han.

– Men Bente har vært til stor hjelp da, skyter Mohammed Said inn.

– Flesteparten her har også lært hvordan man skal takle stress, for det har vært litt av det, sier Zana Gashi, som er én av to jenter i flokken.

Kulest i Groruddalen?

– Det er helt klart en veldig bra ungdomsgruppe det her, sier Bente Fedreheim, som veileder ungdommene på prosjektet.

– Ja, hun har overlevd oss, sier Kasim Shah og ler, sannsynligvis klar over at gjengen med unge gutter kan være en håndfull å hanskes med.

– De er veldig ivrige, og har veldig mye å formidle. Men de har også vært flinke til å komme presis på møter og ta ansvar for oppgavene, sier Fedreheim.

Hun synes progresjonen i gruppa har vært svært god.

– Kanskje vi blir inspirert til å jobbe med barn og ungdom senere? Vi lærer i hvert fall å bli selvstendige, sier Zain Nadeem.

Profesjonelt

Alle artister er nå booket og planen for gjennomføring av showet er spikret.

Konsertlokalet på Haugenstua scene har plass til 100 personer. På Facebook er allerede 150 påmeldt, men på dagen er det første mann til mølla-prinsippet som gjelder.

Blant artistene som opptrer er rapperen Jesse Jones, som selv bor på Haugenstua. I tillegg kommer en rekke andre artister, og det blir bokseshow, dans og andre bidrag.

– Vi har ikke erfaring på å arrangere, så vi prøver å gjøre det så profesjonelt som mulig, sier Mohammed Said.

Hvis folk liker det de får se, utelukker ikke gjengen et nytt arrangement til neste år. På fredag lover de i alle fall det kuleste arrangementet i Groruddalen.

Arrangementet er rusfritt, og er støttet av Groruddalssatsingens områdeløft på Haugenstua og Stovner Ungdomsråd.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.