RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Dette blir en attraktiv trassé, sier byråd Bård Folke Ferdriksen (H) om planlagt fortau og sykkelvei mellom Haugerud og Trosterud.
– Dette blir en attraktiv trassé, sier byråd Bård Folke Ferdriksen (H) om planlagt fortau og sykkelvei mellom Haugerud og Trosterud.

Nå blir det sykkelvei langs Tvetenveien

Byrådet foreslår å regulere inn sykkelvei med fortau i Tvetenveien på strekningen mellom Haugerud og Trosterud.


TVETEN: – Dette vil bli en attraktiv og mye brukt trase i et område med store boligområder, skoler og næringsvirksomhet, sier byråd for byutvikling Bård Folke Fredriksen (H).

Strekningen inngår som en del av rute Tvetenveien i Plan for hovedsykkel- veinettet i Oslo som ble vedtatt av bystyret i 1999. Sykkelvei og fortau foreslås regulert i henholdsvis 3 og 2 meters bredde. Det legges inn et 2,5 meter bredt grøntbelte som skille mot veien.

– Det er svært positivt at planforslaget legger til rette for at syklister og fotgjengere skal ha god fremkommelighet, og at tiltakene utformes med tanke på å redusere ulykkesrisiko, sier Fredriksen.

– Tvetenveien vil bli omregulert til to felt med bredde på 6,6 meter i tråd med eksisterende bruk. Veien vil få en estetisk og sikkerhetsmessig opprustning i form av ny tverrprofil med smalere kjørebane og innslag av grønt, sier Fredriksen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere