RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

VÆR SÅ GOD: Svein Arne Risa serverer damene. FOTO: MARIUS WÆRHAUG MADSEN
VÆR SÅ GOD: Svein Arne Risa serverer damene. FOTO: MARIUS WÆRHAUG MADSEN

Nå blir det vin på Fagerborghjemmet

Fagerborghjemmet skal bli nytt: Ideer importeres fra Danmark for å øke beboeres trivsel.

ROSENBORGGATEN: - Beboere skal få større frihet. Det skal være større fleksibiletet i form av at de kan spise når de vil, og det blir lagt opp til at det serveres vin til maten, sier en tydelig stolt institusjonssjef, Svein Arne Risa til Lokalavisen knappe tre uker før den nye modellen for Fagerborghjemmet trer i kraft.

Tanken er at beboeren skal ut på kafè med en av de ansatte tre-fire ganger i halvåret. De får legges seg når de vil, og det blir flerer kulturelle innslag, forteller Risa. Han er glad over at nettopp Fagerborghjemmet er blitt plukket ut av byråd for velferd og sosiale tjenester. Fra 1. mai møter de 72 beboerne ved Fagerborghjemmet en rekke endringer.

Men vi tar endringene sakte og forsiktig. Ingen skal føle noe utrygghet i forhold til dette, påpeker Risa.

Importert

Fagerborghjemmet har motatt en million kroner for å gjennomføre prosjektet, som er basert på ideer hentet fra Lotte sykehjem i Danmark.

Rent økonomisk har vi lagt oss på en linje som gjør at dette er mulig å fortsette med. Vi vet at slike overføreinger ikke kommer årlig, derfor er det viktig å justere seg i forhold til at vi må kunne få til å gjøre endringer også når disse midlene er brukt opp. Denne millionen går først og fremst til innkjøp av nytt utstyr, turer til Danmark for å lære, samt arrangementer.

Prosjektet, som nå blir kalt Fagerborgmodellen betyr forhåentligvis store endringer for beboerne, men innebærer også endringer for de ansatte. Det blir nemlig lagt opp til at man i gitte situasjoner skal bruke privateklær fremfor kommunalt arbeidstøy. Dette er imidlertid frivillig.

Fabelaktig mulighet

Stort sett opplever de ansatte disse endringene som en fabelaktig mulighet, forteller tillitsvalgt Eva Slemmen. Hun har jobbet ved Fagerborghjemet i 30 år

- Det eneste det har vært litt uenigheter rundt er bruken av private klær. Jeg kommer ikke til å gjøre det.Så er det også frivillig.

Ansatte kan bruke private klær for at beboerne i større grad skal føle hjemmet som nettopp det.: Et hjem, sier Risa.

Når det gjelder endringer for de ansatte er turnusen også endret for at beboerne skal f¨større fleksibilitet i forhold til måltider.

Inspirasjon

Byråd for Velferd og sosiale tjenester Sylvi Listhaugn(frp), sier til Lokalavisen at hun første gang var på Lotte sykehjem i Danmark, for mange år siden, og at hun da tenkte at slik ville hun ha det når hun ble gammel.

De som bor der i størst mulig grad skal leve et normalt liv. Det betyr mye at det er tross alt det siste hjemmet du har, da er det vikitg at det er godt og trygt. Jeg synes norske sykehjem er for fokusert å være en arbeidsplass for de ansatte, fremfor et hjem for de som bor der. Et godt hjem blir det bare dersom de ansatte trives. Min målsetting er at denne modellen skal lykkes og spres til alle andre sykehjem i Oslo, sier Listhaug.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere