*Nettavisen* Nyheter.

Nå blir han kjøttsjef også

BU-leder Egil Ihlen har blitt kjøttbutikkeier i Indre Østfold. Arkivfoto

BU-leder Egil Ihlen (H) og hans familie har kjøpt ærverdig kjøttforretning i Mysen, men er ikke redd for harryhandel.

NORDRE AKER/MYSEN: Med kjøpet av kjøttforretningen Brødrene Diskerud, som har filial på Askimtorget i Mysen, er BU-leder Egil Ihlen, hans kone Karin og sønnene Atle (35) og Tore (33), de første utenomfamiliære eierne siden Brødrene Diskerud ble etablert i 1917, skriver Smaalenene.no.

24 timer i døgnet

Ihlen overtar butikken etter søstrene Mette Bjørklund og Tone D. Gustavsen. De har drevet forretningen siden 1991, da de overtok etter sin far, Knut Diskerud.

– Vi er ganske enkelt kommet til et stadium der vi har lyst på mindre ansvar og mer frihet. Nå får vi mulighet til å gjøre noe annet enn å tenke jobb 24 timer i døgnet, sier Tone D. Gustavsen til Smaalenene.no.

Ville har delikatesse på Kjelsås

Ingen i familien Ihlen har jobbet direkte i kjøttbransjen, men mor og begge sønner har vært i dagligvarebransjen. Egil Ihlen har jobbet i databransjen siden 1971 og kommer i stor utstrekning til å konsentrere seg om administrasjon og markedsføring.

Ihlen forteller til avisen at han ønsker å etablere en tilsvarende butikk også i Oslo. For to år siden søkte Ihlen med flere om å få etablere delikatesseforretning i Kjelsåsveien 114, men fikk avslag fra Plan- og Bygningsetaten.

Ihlen var en av over 40 interesserte kjøpere. Gustavsen og Bjørklund forklarer valget av Ihlen-familien med at det var de som ønsket å videreføre driften mest mulig likt som i dag.

Frykter ikke Sverige

Kort vei fra butikken i Østfold til lavere kjøttpriser rett over svenskegrensen, bekymrer ikke Ihlen.

– Brødrene Diskerud har en helt annen type kvalitetsvarer. Den kvaliteten får du ikke i Sverige, og det er det en stor kundegruppe som er klar over, sier Ihlen til Smaalenene.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag