*Nettavisen* Nyheter.

Nå blir Linderud et teknologisentrum

Administrerende direktør i Siemens Norge, Per Otto Dyb, og prosjektleder i Siemens Eiendom Kristin Johansson ser frem til å flytte inn i nytt hovedkvarter et steinkast unna dagens kontorer. Bygget vil ligge på parkeringsplassen i bakgrunnen. Foto: FOTO: Vemund Sveen Finstad

Siemens Norge får nytt hovedkontor med plass til 900 ansatte på Linderud. Rundt nybygget vil en forretningspark ta form.

Klikk på bildet for å forstørre.

Slik ser planen for området ut. Nytt Siemensbygg (t.v) vil bestå av to «fingre», men kan utvides til fem i fremtiden, slik som her. Øvrige bygninger vil etter hvert fylles opp av leietakere. Foto: ILLUSTRASJON: FG Eiendom

LINDERUD: FG Eiendom og Winta Eiendom, som er utviklere og eiere av området på adressen Østre Aker vei 90 på Linderud jobber nå med å utvikle området til en forretningspark for høyteknologibedrifter.

Det ser hjørnestensbedriften i området, Siemens Norge, frem til. Hvis alt går etter planen vil de i desember 2013 kunne flytte inn i et splitter nytt hovedkvarter, i det som vil bli et av landets mest moderne kontorbygg.

Kan utvides ytterligere

Det nye hovedbygget til Siemens skal oppføres på parkeringsplassen til dagens Siemenskontorer, og AF Gruppen Norge AS, som er totalentreprenør på Siemensbygget, har nå startet med forberedende arbeider.

– Vi gleder oss fryktelig, det er nesten for lenge å vente i to år på å flytte inn, sier prosjektleder i Siemens Eiendom Kristin Johansson.

Kontorene vil i første omgang bestå av to bygg som er knyttet sammen med et atrium i midten, med plass til omtrent 900 ansatte.

– Det ligger opsjon i kontrakten på en tredje «finger» som kan bli det neste steget om vi har behov for det, sier Johansson. Totalt er det plass til 5 «fingre».

God beliggenhet

Administrerende direktør Trond Aasgård i FG Eiendom, sier området, som totalt måler 150.000kvm, på sikt vil utvikles til en teknologipark med et uniformt uttrykk.

– Vi sluttfører i disse dager en totalplan for området og jobber med markedet for å se hvem som skal være der, sier han.

Aasgård anslår at det vil ta tre til seks år før området er fullt av leietakere.

Johansson sier de ansatte i Siemens på Linderud ser utelukkende positivt på det å bli en del av et større teknologisk miljø.

– Groruddalen er ansett for å være et knutepunkt. Det er nærhet til kollektiv, flyplass og Oslo sentrum. Vi har mye internasjonal kontakt som gjør at dette er en veldig god beliggenhet for oss, sier hun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.