*Nettavisen* Nyheter.

Nå blir snøen fjernet fra t-banestasjonen

Fjernes: I forige uke fikk ikke John Alf Martinsen sove på grunn av snødeponering på Skøyenåsen. Nå flyttes snøen videre til Kolsås. Arkivfoto

Nå fjernes snøen fra Skøyenåsen t-banestasjon. Ferden går helt til Kolsås.

Skøyenåsen: Forrige uke skrev vi om John Alf Martinsen som ikke fikk sove på grunn av traktorer som dumpet snø på t-banestasjonen. Han var oppgitt over støyen, og bekymret over at snøen legges over gjerdet slik at barn har fri passasje inn på skinnegangen.

– Dette har jeg ikke hørt om før nå. Vi skal straks rykke ut og sjekke gjerdet, sier informasjonsdirektør Bjørn Rydmark i t-banen.

Han understreker at Skøyenåsen bevisst er valgt som sted for mellomlagring av snø fra t-banen.

Nattarbeid

– Arbeidet må gjøres når t-banen ikke er i drift. Og publikum forventer snøfrie perronger fra morgenen av, sier Rydmark.

Han ser alvorlig på snø som reduserer sikkerheten. Men snøen må legges et sted, og på Skøyenåsen er det plass, poengterer han.

– Området brukes ellers som parkeringsplass for pendlere. Men i disse tider er vi helt avhengig av å finne steder for mellomlagring av snø. Det samme gjaldt i fjor, sier Rydmark.

Til Kolsås

Nå har vi fått en mer permanent løsning på Kolsås, fortsetter Rydmark.

– Der eier vi et område som er inngjerdet, og som kan brukes til deponering av snø. Det er dit vi nå skal frakte snøen fra Skøyenåsen, forteller Rydmark.

Jevnlige prøver

Rydmark understreker at snøen som nå ligger lagret på Skøyenåsen er fjernet fra perrongene der det ikke saltes.

– Vi tar jevnlige prøver av snøen vi fjerner, og ser at massene ikke er særlig forurenset, fortsetter Bjørn Rydmark.

– Snø er et årlig problem. Ett sted må vi gjøre av massene. Og parkeringsplassen på Skøyenåsen fungerer etter planen, avslutter han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag