*Nettavisen* Nyheter.

Nå bygges 1.500 boliger her - midt i Oslo sentrum

Slik skal Bispevika bli når den er ferdig - totalt over 1.500 boliger skal ligge her. Barcode-rekka ligger bak byggeprosjektet (utenfor bildet, øverst til venstre), mens Sørenga ligger utenfor i andre enden. Foto: Oslo S Utvikling

Denne uka går startskuddet for utbyggingen av Bispevika.

BISPEVIKA: I juni neste år står Barcode-rekka klar i Bjørvika. Men selv om det tidvis omstridte utbyggingsprosjektet har fått mest oppmerksomhet, er det kun en liten del av hele Bjørvika-utbyggingen.

Denne uka startet grunnarbeidene for det som skal bli 1.500 nye boliger og et kontorbygg på 25.000 kvadratmeter i Bispevika.

Les også: - Dette er symbolet på det moderne Norge

- Bjørvika begynner å ta form
Det er Oslo S Utvikling (OSU), som skal utvikle området på sjøsiden av Dronning Eufemias gate i Bjørvika. Der skal selskapet oppføre kontorbygget Eufemia på rundt 25.000 kvadratmeter, i tillegg til boligene, som skal bygges sammen med Hav Eiendom.

- Oppstarten av spuntingen er ikke bare en milepæl for OSU, som nå går fra å være en kontorutvikler til å bli en betydelig boligbygger. Med utbyggingen vi skal stå for i Bispevika, begynner Bjørvika for alvor å ta form, sier administrerende direktør Rolf Thorsen i OSU.

Klikk på bildet for å forstørre.

Slik blir inngangen til Bispekilen. Nå er boligbyggingen i området rundt, og her blir det plass til rundt 1.500 boliger. Foto: Bjørvika utvikling

Les også: Et lite stykke New York i Oslo

Butikker og serveringssteder
I tillegg til kontor og boliger kommer det en rekke butikker, serveringssteder og kulturtilbud på gateplan i Bispevika.

Klikk på bildet for å forstørre.

Nå er byggearbeidene i gang i Bispevika. Administrerende direktør i Oslo S Utvikling, Rolf Thorsen i midten foran. Foto: Oslo S Utvikling

- Et bredt publikumsrettet tilbud på begge sider av Dronning Eufemias gate, vil være et viktig bidrag til å skape en levende bydel, sier han.

Den igangsatte spuntingen omfatter i første omgang kontorbygget Eufemia og tre boligbygg.

SE BILDESERIE: Slik blir Fjordbyen i Oslo

Les også: - Bygg så mange etasjer som mulig

Historiske funn
Prosjektleder Bernt Aasenhuus i Vedal Prosjekt, som har ansvaret for spuntingen, forteller at det ligger en ekstra utfordring i grunnarbeidene på den historiske grunnen i Bjørvika.

- Det ble gjort mange spennende funn under grunnen til Barcode, blant annet en rekke båter. Feltet vi jobber med nå, har også grense mot Middelalderparken, forteller Aasenhuus.

Spuntingen vil pågå i cirka fire måneder, mens de innledende arkeologiske utgravningene ned til havnivå starter om kort tid. På grunn av støyrestriksjoner vil spuntingen foregå på hverdager fra klokka 08 til 17, men med et opphold midt på dagen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Nederst til høyre ser man Oslo S, med Barcode-rekka foran. Bispevika ligger nederst til venstre mot Vannspeilet i Middelalderparken, med Sørenga på utsiden. Foto: Oslo S utvikling

Les også: Og vips er Bjørvika et kvarter nærmere sentrum

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.