RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nå bygges det ny kunstgressbane her


Her KOMMER BANEN: Arbeidene med den nye banen er godt i gang. Etter planen skal kunstgressbanen stå ferdig til 20. juli, før det braker løs med Norway Cup. Begge foto: Nina S. Olsen
Her KOMMER BANEN: Arbeidene med den nye banen er godt i gang. Etter planen skal kunstgressbanen stå ferdig til 20. juli, før det braker løs med Norway Cup. Begge foto: Nina S. Olsen Foto: Begge foto: Nina Schyberg Olsen
Arbeidene med Bækkelagets Sportsklubs nye kunstgressbane er godt i gang. Den skal bli klar til årets Norway Club.

EKEBERGSLETTA: Sportsklubben har ikke kastet bort tiden etter at Riksantikvaren i mars i år ga tillatelse til å anlegge kunstgressbane vest for Ekebergveien, mellom Ekebergveien og parkeringsplassen ved EKT.

Allerede i 2006 søkte Bækkelagets Sportsklub (BSK) om å anlegge kunstgressbane på den aktuelle tomten, som da ble brukt til amerikansk fotball.

LES OGSÅ: Nye planer for arena på Ekeberg

Ferdig til 20. juli

Det var en hoppende glad Frode Kyvåg som i mars fortalte om seks lange års ventetid for at banen skulle bli realisert.

Da var håpet at Plan- og bygningsetaten, som fikk saken fra Riksantikvaren 17. mars, skulle behandle saken så raskt at banen kunne bli ferdig til Norway Cup 2014. Denne drømmen ser nå ut til å gå i oppfyllelse for Frode Kyvåg og BSK.

– Vi har en stram plan som sier ferdigstillelse 20. juli, sier Frode Kyvåg.

Han legger til at oppfølgingen av tidsskjemaet er tett og at det er byggemøter hver uke.

LES OGSÅ: Nye planer på Ekebergsletta: Ønsker toaletter her

Ønsker byggestopp

Ikke alle ønsker det nye tilskuddet på sletta velkommen.

Innbyggerinitiativet «Ekebergsletta for Alle» vil at bystyret skal verne friområdene på Ekeberg og Brannfjell etter Naturmangfoldsloven. De samlet i mars inn 1400 underskrifter, noe som betyr at bystyret må behandle saken.

– Vi er ikke fornøyde med at byggingen av kunstgressbanen er igangsatt før innbyggerinitiativet er behandlet, sier Sigurd Slåttebrekk på vegne av gruppen. De har sendt følgende henvendelse til Bymiljøetaten:

«Vi i Ekebergsletta for Alle arbeider for å forsvare den allmenne tilgjengeligheten på Ekebergsletta, og jeg vil be om svar på følgende to spørsmål snarest: 1. Hvem finansierer kunstgressbane 1 og 2 (med angivelse av andel)?
2. Kan du bekrefte at disse banene, som ligger på vårt alles friområde, kostnadsfritt og på lik linje med fotballklubbene som har hovedavtale skal kunne reserveres av hvem som helst for å sparke fotball?»

– Vi har ennå ikke fått svar på vår henvendelse, forteller Sigurd Slåttebrekk.

LES OGSÅ:

Bydelen ønsker ikke toaletter øst for Ekebergveien

– KFUM bygger ikke Campus Norway

– Campus Norway? Nei takk

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere