RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nå er alt klart for nye Tøyen

Hvis alt går etter planen skal det se omtrent sånn ut på Tøyen Torg i løpet av høsten 2015.
Hvis alt går etter planen skal det se omtrent sånn ut på Tøyen Torg i løpet av høsten 2015. Foto: DTZ/Tøyen Torg
Sist oppdatert:
Nye restauranter, utesteder og flunka nytt uterom. Nye Tøyen Torg er i startgropa.

TØYEN: I desember åpnet Melt Thai restaurant, i januar åpnet Anatolia tyrkiske restaurant og nå er det like før Postkontoret åpner dørene - en kombinert restaurant, bar og konsertscene.

Etter åresvis med løfter er det nemlig endelig klart for et nytt Tøyen Torg, og går alt etter planen skal også utearealet ha fått en real overhaling innen jul 2015.

- Utviklingen av Tøyen Torg er en del av Tøyen-løftet, der kommunen og de private gårdeierne har bidratt med 15 millioner kroner hver til en opprustning, sier byråd for miljø og samferdsel, Guri Melby (V).

- Spennende og viktig
Utendørs skal torgflaten få nytt belegg, belysningen skal skiftes ut og møblene skal fornyes. I tillegg skal gårdeierne ruste opp fasadene rundt torget. Dette arbeidet er allerede i gang, med blant annet ny skilting. 

- Detaljene er ikke helt spikret enda, men planen er å bli ferdige høsten 2015, sier Melby.

Hun sier at hensikten med å ruste opp torget er å gjøre Tøyen til et mer attraktivt sted.

- Dette er en del av alt det vi gjør, og skal gjøre, på Tøyen for å bidra til en positiv utvikling i et spennende og viktig område for byen, sammen med utviklinga av parken, badet og Finnmarksgata blant annet, sier hun.

Det røde dekket skal lages av teglstegn, og skal ifølge utbygger få Tøyen til å fremstå på en helt ny måte.


Les også: Slik kan et av Oslos farligste områder bli - men det kan ta tid

Tar opp kampen med Grünerløkka
Så mye som 40.000 mennesker bor i gangavstand til Tøyen Torg, og t-banestasjonen, som ligger inne i senteret, er en av Oslos mest benyttede med i underkant av åtte millioner av- og påstigninger hvert år. 

I løpet av de neste ti årene forventes også en befolkningsvekst på rundt 30 prosent i området. Det gjør området økonomisk interessant for næringslivet.

I følge estimater gjort av Eierforum, som er en sammenslutning av gårdeierene på Tøyen, vil omsteningen i området kunne ligge på rundt 700 millioner kroner.

Målet er å ta opp kampen om de handlende med Grønland og Grünerløkka.

Slik ser det ut på Tøyen Torg i dag. I enden ligger det gamle postkontoret, som i disse dager ferdigstilles som utestedet Postkontoret.


Les også: Nå flytter øy-båtene

Nye utesteder
En av de største bekymringene for Tøyen, har vært at området stenges etter kontortid. Tøyen Torg har vært et dødt område på kveldstid, noe som har gjort området attraktivt for en del uønsket virksomhet, som for eksempel narkotikaomsetning.

Men bare i løpet av vinteren har flere nye steder åpnet, og flere skal det bli. Både Melt og Anatolia holder åpent til klokka 22, det samme gjør Wasabi Sushi, som åpnet i 2013.

Om kort tid åpner også Tøyen Torgs første utested - med uteservering.

Det er i de gamle lokalene til Postkontoret det for tiden jobbes på spreng med målsetning om å åpne fredag 27. februar, forutsatt at de får ferdigattest fra Plan- og bygningsetaten.

- Stedet skal hete Postkontoret, og skal være en bydelskro med bar, pizza, scene, shuffleboard, dart og brettspill, forklarer Dan Marius Nordhagen, som sammen med Kenneth Simonsen står bak stedet.

De to driver i dag også utestedene Revolver og Bonanza i Oslo sentrum.
Når de nå har beveget seg østover til Tøyen, er det med ønske om å gi nærmiljøet et bedre tilbud.

- Målet er først og fremst å gi lokalbefolkningen på Tøyen et godt kultur- og utelivstilbud, men vi håper selvfølgelig at andre vil ta turen også, sier Nordhagen, som gjerne vil ha lokale aktører også opp på scenen.

- Vi har for øyeblikket ingen fast bookingprofil, men kan love alt fra rockekonserten til barneteater og kor. Vi ønsker å komme i kontakt med lokale kulturarrangører for et godt samarbeid, sier han.


De nye skiltene er allerede på plass på Tøyen. Her Melt thairestaurant.


Les også: Dette blir Norges mest eksklusive togstasjon

Lik dittOslo på Facebook og få ferske nyheter og friske meninger!


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere