Gå til sidens hovedinnhold

Nå er bestefar «historisk»

Bestefar Ingar Engan kjørte inn som nummer 115 av 300 deltakere, under Historisk Rally Monte Carlo.

GODLIA: – Jeg er veldig fornøyd med innsatsen vår under Historisk Rally Monte Carlo, sier Ingar Engan (81), som også går under navnet «Bestefar» i rallymiljøet.

Natt til fredag 1. februar, nærmere klokken to, kjørte Ingar Engan og sønnen Kjetil Engan i mål. Med Ingar Engan som sjåfør og sønnen Kjetil Engan i kartleserstolen.

Les også: Bestefar (81) kjører rally

Tøffe nattprøver

– Vi hadde to uhell under rallyet. To utkjøringer som vi tapte en del tid på. Men vi klarte oss fint. Den første utkjøringen klarte vi å fikse opp i selv. Den andre måtte vi ha hjelp til, for å komme oss på veien igjen, sier Ingar Engan.

Team Engan hadde ellers få komplikasjoner under rallyet, kun småskader.

– Det var ganske tøft på nattprøvene. Men det som er fordel med å kjøre om natta er at en lettere ser møtende bilder. Under Historisk Rally Monte Carlo er ikke veien avsperret for normal trafikk, slik som i de fleste andre rallyløp. Vi kjører på offentlige veier, dette gjør det litt mer spennende, samtidig som det er krevende, sier Ingar Engan.

315 mil

Under Historisk Rally Monte Carlo tilbakela Team Engan seg cirka 315 mil i veteranbilen: Ford Cortina GT, en 1965 modell.

– Under de 315 milene vi kjørte møtte vi utfordringer, som vanskelige is-partier, det var mange som kjørte ut. Vi lot oss ikke skremme av dette, men jeg var lykkelig for å komme i mål, sier Ingar Engan.

Etter målpassering feiret deltakerne mens de snakket om opplevelsen av det seks dager lange løpet, som Historisk Rally Monte Carlo er.

Les også: Veronica Engan guidet Marius Aasen inn til sølv

Klar for nye rally

– Nå ser jeg fram til å kjøre mer rally, her hjemme i Norge. Så fort jeg har fått bilen i orden igjen blir det Rally Sørland, i slutten av april. Når jeg først har den gamle bilen så må jeg jo få kjørt den, sier Ingar Engan.

Ingar Engan antar at han vil kjøre syv-åtte rally dette året, først og fremst på hjemmebane.

Les også: Marlene Engan Leste seg til første plass

Reklame

Opptil 65 prosent på verdens beste bokser